15 кулінарних хитрощів | Сooking - Готувати легко!

15 кулінарних хитрощів

By : | 0 Comments | On : березня 28, 2013 | Category : Блог

asorti

До Вашої уваги практичні поради, які стануть у нагоді кожній господині.

1. Щоб яйця під час варіння не тріскалися, їх перед цим треба помити холодною водою.

2. Щоб рис не розварювався, його можна злегка обсмажити.

3. Щоб молоко не збігало, треба кинути у нього шматочок цукру, накрити і помішувати кожні 3-4 хв.

4. Яєчний білок скоріше зіб’ється у пишну піну, якщо його попередньо охолодити і додати кілька крапель лимонного соку або дрібку лимонної кислоти.

5. Щоб сіль не вбирала вологу, треба додати до неї кілька зерен рису.

6. Щоб рис чи макарони не злипалися під час варіння, потрібно додати у воду трохи соняшникової або оливкової олії.

7. Зів’ялі кріп і петрушка відсвіжіють. якщо покласти їх у воду, злегка розведену оцтом.

8. Щоб яєчня була пишною, треба додати дві ст. ложки холодної води на одну склянку яєць і ретельно збити.

9. Замість дріжджів у тісто можна додати трохи коньяку. Тісто стане ароматним, а випічка – смачнішою.

10.  Щоб обсмажене або запечене м’ясо мало золотисту скоринку, його треба змастити медом.

11. Печінка буде м’якою, якщо її перед обсмажуванням посипати цукром.

12. Цибуля не гірчитиме, якщо її, вже нарізану, викласти у друшляк і обдати окропом.

13. Щоб зварити розсипчастий рис, його треба перед варінням замочити у холодній воді на півгодини.

14. Щоб морква була смачною, її треба варити 5-10 хвилин. Моркву, як й інші овочі, солять наприкінці варіння.

15. Щоб з лимону отримати якнайбільше соку, перед витисканням треба покласти лимон у гарячу воду на 5 хвилин.

Надіслати коментар