Австралійське печиво «Анзак» | Сooking - Готувати легко!

Австралійське печиво «Анзак»

By : | 0 Comments | On : січня 10, 2013 | Category : Випічка солодка

IMG_0381

У Першу світову війну в Австралії курячі яйця були в дефіциті, і тому для пекарів було справжнє випробування аби вигадати щось смачне і щоб не містило яєць. Так і з’явилось печиво «Анзак». Але це не єдина його перевага. Воно ще й корисне та має довгий термін зберігання, якщо тримати в щільно закритому посуді.

Щодо самої назви ANZAC то це Австралійсько-Новозеландський армійський корпус (Australian and New Zealand Army Corps), який воював у Першу світову під командуванням британської армії.

Інгредієнти:

Інструкція:

Для приготування печива візьміть глибоку миску. Просійте туди муку.  Потім додайте цукор, вівсяні пластівці та кокосову стружку. Все гарно перемішайте.

Тим часом включіть для розігріву духовку. Температура якої має бути 180 гр.

Окремо розтопіть в невеличкій каструлі масло з медом. Перемішайте, щоб суміш була однорідна. Налийте в чашку 2 столові ложки кип’ятку і погасіть в ньому соду.  Потім погашену соду додайте до розтопленого масла і меду.  Добре перемішайте.  І вилийте це в миску з сухими складниками. Гарно вимішайте.

Візьміть деко, застеліть його пергаментом. І викладіть на нього десертною ложкою тісто. Робіть  невеликі відступи одне від одного. Під час приготування печиво збільшується в розмірах.

Поставте в духовку на 8 -10 хв. Але рекомендую перевіряти чи печиво готове трохи раніше.  Воно має бути золотистим.

IMG_0383

Надіслати коментар