Йоркширський пудинг | Сooking - Готувати легко!

Йоркширський пудинг

By : | 0 Comments | On : січня 17, 2013 | Category : Випічка несолодка

album_pic (50)

Йоркширський пудинг – це традиційний пудинг англійського графства Йоркшир.

Цей варіант пудингу запропонували кухарі Північної Англії. Вони придумали спосіб використання жиру, який капав на піддон, щоб готувати пудинги, поки м’ясо смажиться.

У 1737 році рецепт «Пудингу, що капає» (англ. A Dripping pudding) був опублікований у книзі «The Whole Duty of a Woman»: «Приготуйте хороший кляр, як для млинців; помістіть (кляр) в гарячий піддон, що знаходиться над вогнем, змащений жиром, щоб він злегка підрум’янився знизу, а потім поставте піддон під шматок баранини, щоб на пудинг стікав гарячий жир. Час від часу піддон потрібно струшувати, щоб пудинг вийшов легким і смачним. Коли баранина буде готова, можна виймати і пудинг; переверніть його на тарілку і подавайте гарячим».

За майже три століття йоркширський пудинг став самостійною стравою. Рецепт стане у нагоді тим, хто шукає альтернативу традиційним тарталеткам, корзинкам або канапкам. Адже, якщо готувати такий пудинг порційно – у формах для кексів – у кожному з них під час випікання утворюється заглибина, яку можна заповнити улюбленим салатом. Якщо ж до пудингу додати цукор, отримаєте солодкий варіант, відтак начинка також може бути солодкою.

Інгредієнти:

Інструкція:

1. Борошно, яйця і половину молока змішати.

2. Додати дрібку солі і решту молока. Ретельно розмішати.

3. Покласти готове тісто у холодильник на кілька годин або цілу ніч (якщо не маєте стільки часу, цю дію можна пропустити і одразу випікати).

4. Духовку розігріти до 220 градусів. У кожну формочку  покласти по маленькому шматку масла (можна замінити олією, але з маслом – смачніше :) ) – і в духовку на 1 хв. – щоб формочки нагрілися, а масло розтопилося.

3. Дістати формочки з духовки, швидко, щоб не охололи, розтопленим маслом змастити форми і налити в них до третини тісто.

album_pic.php

4. Випікати пудинги при 220 градусах 15 хв., але одразу їх не діставати, а виключити духовку і потримати ще 5 хв.

5. Готові пудинги зразу витягнути з формочок, охолодити і заповнити начинкою. Можна смакувати і без неї.

album_pic.php1

Випікати пудинг можна і у великій формі – також утвориться заглибина.

Надіслати коментар