Королівський пиріг | Сooking - Готувати легко!

Королівський пиріг

By : | 0 Comments | On : січня 9, 2013 | Category : Випічка солодка

100_1157

Цей пиріг – чудове поєднання яскравого насиченого смаку начинки і неймовірно пухкого тіста, з якого, до слова,  можна робити булочки та рогалики. Смакують фантастично! Клопоту з пирогом небагато, а результат, безперечно, порадує.

Інгредієнти:

Інструкція:

До дріжджів додати тепле молоко і чайну ложечку цукру, поставити у тепле місце. Коли підніметься «шапочка», вилити суміш до борошна. Жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром, додати до муки і дріжджів. Замісити тісто, при потребі можна додати ще трохи муки. Масло розтопити і вилити у тісто, добре вимісити, щоб воно ввібрало весь жир.

Готове тісто поставити на годину на тепле місце – хай підходить. Тим часом мак перемолоти, додати цукор і залити гарячим молоком, – щоб вийшла густа кашка. Охолодити. Додати до маку білки і добре вимішати.

Коли тісто підійде, викласти його на робочу поверхню, щедро посипану мукою і розкачати пласт приблизно 30 на 30 см. Розрізати його на три рівні частини. Посередині кожної вздовж викласти макову начинку і вишні. Скрутити у валик-рулет. Затим рулети акуратно перенести у форму (діаметр – 23 см) і скрутити «равликом». Поставити на півгодини на тепле місце, щоб підійшов. Яблуко нарізати на невеликі шматочки і разом з вишнями повставляти між рулетами.

Випікати при 180 градусах до зарум’янення – приблизно 35 хв.

Надіслати коментар