Кулінарні таємниці від Дарії Цвек. Бісквітне тісто. | Сooking - Готувати легко!

Кулінарні таємниці від Дарії Цвек. Бісквітне тісто.

By : | 0 Comments | On : березня 5, 2013 | Category : Блог

Без именич-1

Кулінарні поради від відомої української кулінарки, авторки низки книг з найсмачнішими рецептами, перевіреними часом, Дарії Цвек.

  • Бісквітне тісто можна приготувати двома способами: холодним і заварним.

Холодний спосіб: з білків збийте круту піну, а тоді поступово, порціями, додайте цукор, весь час збиваючи, поки він не розійдеться; обережно вилийте жовтки, вимішайте; швидко всипте двічі просіяне борошно, старанно вимішайте, щоб не було грудочок, і вилийте у тортівницю, змащену жиром та посипану сухарями. Збивання білків припиняйте, коли вони міцно тримаються на збивалці. Білки недостатньо або надміру збиті мають пухирці, які при замішуванні тіста або при випіканні у духовці руйнуються, через що вироби сідають.
Заварний спосіб: яйця і цукор збивайте у посуді, який поставте у дру­гий посуд з киплячою водою (так звана «водяна баня»). Коли маса розігріється і стане пухкою, зніміть її з плити і збивайте, доки не збільшиться вдвоє. Тоді всипте просіяне борошно, вимішайте і викладіть масу у змащену жиром і посипа­ну сухарями тортівницю, вирівняйте поверхню і випікайте.

  • До бісквітного тіста замість борошна на одне яйце можна додати 1 ст. ложку манної крупи або 2 ст. ложки мелених горіхів. Щоб бісквіт був ніжніший, додайте 1/3 частину крохмалю замість борошна.
  • Тортівницю наповнюйте не більше ніж до половини. Слідкуйте, щоб тортівницю у духовці стояла рівно, тоді й поверхня коржа буде рівна.
  • Готове бісквітне тісто зберігати не можна, його слід негайно випікати при температурі 170-200° С.
  • Протягом 10-15 хв бісквіт не можна чіпати, бо руйнуються повітряні пухирці, і він втрачає пухкість.
  • Якщо до основного бісквітного тіста замість борошна додати мелені горіхи з су­харями або тертий шоколад, то одержимо горіховий або шоколадний торт.
  • Готовність бісквіта визначається так: проколіть його у центрі тонкою дерев’я­ною паличкою. Якщо вона суха, а тісто відстає від стінок тортівниці, то бісквіт готовий.
  • З тортівниці бісквітний корж виймайте так: залиште його на кілька хвилин у формі, потім обведіть довкола ножем, накладіть на тортівницю кружечок з дерева чи мілку тарілку і, притримуючи, переверніть. Якщо корж не випадає, накладіть на дно перевернутої тортівниці намочений рушник.
  • Коли бісквітний корж обгорів, обітріть його густою терткою.

Надіслати коментар