Кулінарні таємниці від Дарії Цвек. Пісочне тісто | Сooking - Готувати легко!

Кулінарні таємниці від Дарії Цвек. Пісочне тісто

By : | 0 Comments | On : березня 4, 2013 | Category : Блог

J-sD3bnpEjQ

Кулінарні поради від відомої української кулінарки, авторки низки книг з найсмачнішими рецептами, перевіреними часом, Дарії Цвек.

  • більшої крихкості пісочному тісту надають круто зварені жовтки
  • білки у пісочне тісто давати не рекомендується. Цукор треба розтерти з жовтками і розвести сметаною або кефіром
  • місити пісочне тісто треба швидко, інакше виділиться жир, – і вироби втратять крихкість
  • при випіканні пісочного тіста лист чи форму змащувати жиром або застелювати промащеним папером не потрібно, оскільки тісто саме дуже жирне. Проте під пісочні коржі для тортів слід підкладати пергаментний папір, бо вони дуже крихкі і знімаються з форми за допомогою цього паперу
  • температура випікання виробів з пісочного тіста – 210-240 градусів. Різати їх треба гарячими
  • вироби з пісочного тіста не можна зберігати у холодильнику
  • до складу пісочного тіста входять борошно, жовтки, сметана, цукор, жир
  • кількість жиру повинна дорівнювати 1/2 кількості борошна, а цукру – 1/2 кількості жиру
  • пісочне тісто буде більш розсипчастим, якщо вся кількість жиру складатиметься з рівних частин вершкового масла, маргарину і смальцю, і ніжне – якщо додати цукрову пудру
  • приємний запах пісочному тісту надає лимонна цедра

Надіслати коментар