Курячі ніжки в мішечках | Сooking - Готувати легко!

Курячі ніжки в мішечках

By : | 0 Comments | On : січня 9, 2013 | Category : Випічка несолодка, Другі страви

100

Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста до святкового столу

Інгредієнти:
• Листкове тісто (або дріжджове) – 500 гр
• Курячі ніжки – 600 гр (6-9 шт)
• Гриби (свіжі або морожені) – 300 гр
• Картопля – 700 гр
• Цибуля – 150 гр
• Молоко – 50 мл.
• Вершкове масло – 30 гр
• Сіль – за смаком
• Перець – за смаком
• Олія -

Інструкція:

Картоплю почистити та відварити.

Гриби почистити, дрібно порізати.

Цибулю теж подрібнити.

Підсмажити цибулю на олії.

Додати гриби, смажити допоки не випарується рідина (біля 15 хвилин).

Курячі ніжки посолити, поперчити та підсмажити на олії (приблизно 25-30 хв).
Вистудити.

В картоплю додати вершкове масло, потовкти. Додати молоко, посолити за смаком, вимішати.

З’єднати картопляне пюре і гриби.
Вистудити.

Тісто розкачати товщиною приблизно три мм, вирізати прямокутник, обрізки зберегти.
Нарізати квадрати 15х15 см. З обрізаного тіста зліпити маленький “пляцок”, покласти в середину квадрата (це для того, щоби дно мішечка не рвалось).

В серединку покласти 2-3 ст.л. начинки.
На начинку поставити ніжку.

Краї тіста зібрати и з’вязати ниткою (зтягувати не сильно).
Кісточки можна обкрутити фольгою, щоби вони не перепіклися.
Вистелити бритванок папером для випічки або змастити олією.
Викласти мішечки, поставити в розігріту до 180° духовку.
Випікати до золотистого кольору (приблизно 15-20 хвилин).

З готових мішечків зняти нитку.

Із залишків тіста можна зробити печеньки с будь-яким вареням.

Надіслати коментар