Майонез | Сooking - Готувати легко!

Майонез

By : | 0 Comments | On : лютого 19, 2013 | Category : Соуси

100_5219

Майонез (фр. mayonnaise) — соус, який готують з олії, жовтка, оцту або лимонного соку, гірчиці, цукру і солі. З’явився у 1758 році.

Щоправда, той промисловий майонез, що зараз можна купити, далекий від цього опису. У його складі знаходимо консерванти, добавки, зате не знаходимо жовтки… Тому СooKING радить готувати майонез власноруч. Для цього потрібен міксер і мінімальний набір продуктів. А ще це дуже швидко, а найголовніше – корисно.

Інгредієнти:

Інструкція:

100_5211

Безимени-1

 

1. Жовтки відділити від білків.

2. Жовтки збити міксером.

4. Не припиняючи збивання, додавати до жовтків по краплі олії. Це важливо: олію потрібно додавати дуже акуратно, потроху. Як тільки суміш стане однорідною і почне гуснути, можна додати решту олії.

6. Наприкінці збивання, коли суміш буде густою, додати до неї попередньо змішані лимонний сік, гірчицю, сіль і перець.

Надіслати коментар