Маскарпоне | Сooking - Готувати легко!

Маскарпоне

By : | 0 Comments | On : лютого 8, 2013 | Category : Закуски

100_7925

Маскарпоне (італ. mascarpone) — італійський сир, схожий на вершковий ніжний крем з кислинкою.
Походить з місцевості між Аббіатеграссо та Лоді, що на південний захід від Мілану. Перші згадки – кінець XVI -  поч. XVII ст.

Маскарпоне використовують для приготування тортів і десертів. Він незамінний для традиційного італійського десерту “Тірамісу”. Але не завжди цей сир можна знайти у магазинах. Вихід є – приготувати маскарпоне власноруч.

Інгредієнти:

Інструкція:

1. Вершки нагріти.

2. Як тільки на вершках з’являться перші бульбашки (до кипіння не доводити), зменшити вогонь і влити лимонну кислоту, розведену в 1 ч.л. води.

3. Варити на дуже маленькому вогні 10 хв., постійно помішуючи.

4. На друшляк покласти складену у 4 рази марлю, на неї вилити вершки.

5. Час від часу вершки треба помішувати, щоб сироватка краще відділялася.

6. Коли через 1-2 години вершки стануть схожі на м’яке тісто, перекласти їх у холодильник – там вони стануть ще густіші.

Вихід – 500 гр. маскарпоне.

Чим більша жирність вершків, тим кремовіша консистенція у маскарпоне (на фото – маскарпоне з десятипроцентних вершків).

Надіслати коментар