М’який сир “Крем-чіз” | Сooking - Готувати легко!

М’який сир “Крем-чіз”

By : | 0 Comments | On : січня 22, 2013 | Category : Закуски

album_pic (24)

Неабияку популярність має італійський десерт “Тірамісу”. Але сир маскарпоне, який використовують у ньому, не завжди легко знайти. Відтак, у нагоді Вам стане “Крем-чіз”, зроблений власноруч всього лише з одного компоненту – сметани.

“Крем-чіз” можна додавати не тільки до тірамісу, а й до страв, де необхідний вершковий сир. Ним можна перемазувати торти і смакувати з фруктами. Словом, універсальний сир – і мінімум витрат.

Інгредієнти:

Інструкція:

1. Марлю скласти у чотири шари.

2. Вилити сметану (жирність – від 20%. Від жирності сметани залежить щільність сиру – якщо сметана дуже жирна, сир матиме консистенцію масла).

3. Марлю зв’язати і підвісити (бажано – у холодильнику) на добу.

4. Підкласти під клунок посудину для того, щоб стікала сироватка.

Через добу ніжний сир готовий. З 500 гр. сметани отримуємо приблизно 380-400 гр. сиру.

album_pic (24)

Надіслати коментар