Найдорожчі страви світу: «сині» пельмені і суп зі слини ластівки | Сooking - Готувати легко!

Найдорожчі страви світу: «сині» пельмені і суп зі слини ластівки

By : | 0 Comments | On : квітня 2, 2013 | Category : Блог

4460

За найдорожчий у світі «триповерховий» сендвіч багатіям доведеться заплатити 200 доларів, за омлет на подушці зі смаженої картоплі – тисячу доларів! А піцу за 8 тисяч євро на Ваше замовлення приготують в Італії.

CooKING пропонує підбірку найдорожчої гастрономічної екзотики.

 


Кава Kopi Luwak

Ціна: 600 доларів США за кілограм.

Ця кава виробляється на Суматрі, Яві, Філіппінах та в Малайзії і вважається найдорожчою кавою у світі.

Ця кава виробляється з кавових зерен, що пройшли шлунково-кишковим трактом… азіатської пальмової куниці. Ця тваринка їсть кавові боби. Вони проходять через стравохід цілими, після чого їх збирають і виготовляють з них каву.

За рік збирають 500 фунтів кавових бобів.

Салат “Florette Sea & Earth”  

Ціна: 635 фунтів стерлінгів (1300 доларів США)

“Florette Sea & Earth” або “Флорентійське море і земля” – найдорожчий у світі салат. Його готують у готелі “Le Manoir aux Quat Saisons”в Оксфорді.

Складається салат з 50 грамів білої ікри білуги Almas, лангуста, корнуольського краба, лобстера, флорентійського молодого салату з крапелькою оливкової олії, трюфелів, червоного перецю, спаржі і картоплі. Прикрашає страву золота фольга. Автор «Florette Sea & Earth» – кухар Реймон Блан.

«Сині» пельмені

Ціна: 8 штук – за 2 400 євро

У Бронксі (США), у ресторані для російських емігрантів «Golden Gates», готують найдорожчі у світі пельмені. До їх складу, крім телятини, лосятини і свинини, входить залоза глибоководної риби-факел. Завдяки їй навіть при помірному освітленні пельмені випромінюють синьо-зелене світло.

Білий трюфель

Ціна: 3 тис. доларів США за півкілограма

Цей сорт трюфелів росте у Північній Італії. Сезон білого трюфеля – осінь. Ці гриби не знайти у магазинах, їх продають тільки на аукціонах.

«Club Sandwich»

Ціна: 200 доларів США

«Club Sandwich» – найдорожчий у світі сендвіч. Це триповерхова канапка, до складу якої входять куряче м’ясо, шинка, варені яйця «quails» і білі трюфелі. Готують такий цей сендвіч у Клівленді (США).

Кавун Densuke і диня Юбарі

Ціна: 6 тис. доларів США за кавун і понад 10 тис. доларів США – за диню.

Найдорожчий кавун вирощують на японському острові Хокайдо. Щосезону збирають до 70 кавунів, які розкуповують як дорогоцінний подарунок.

Японські дині Юбарі – солодкі як мед. Вони мають ідеальну форму, тому на кожній дині можна намалювати глобус. У 2008 році колекціонер купив дві дині Юбарі за понад 22 тисячі доларів.

Омлет від «Le Parker Meridien»

Ціна: 1 тис. доларів США

Найдорожчий у світі омлет готують у ресторані нью-йоркського готелю «Le Parker Meridien». Він є винаходом місцевих кухарів. Крім яєць, в омлеті можна знайти лобстерів. Подається омлет на подушці зі смаженої картоплі, а прикрашений він десятьма унціями ікри.

Суп із гнізда ластівки

Ціна: засушеної слини ластівки – до 10 тисяч доларів за кілограм

Суп з гнізда ластівки – китайський делікатес, який придумали ще 400 років тому. Він є сильним афродизіаком.

Ластівки, встеляючи гніздо для пташенят, скріплюють його своєю слиною, утворюючи в’язку масу. Саме її висушують і продають у дорогі ресторани у всьому світі.

Засушену слину розпарюють 5 годин і заливають курячим бульйоном.

Піца  «Louis XIII»

Ціна: 8 300 євро

Спробувати піцу «Louis XIII» пропонує італійський кухар Ренато Віола. До її складу входять моцарела буффало, три типи ікри, червоний лангуст, креветки і омар. Використовується також австралійська рожева сіль «Murray River».

У вартість піци включено не тільки продукти, а й послуги двох кулінарів, які спеціально приїжджають, щоб приготувати страву. Тісто для неї готують заздалегідь, а все інше – перед клієнтом.

Десерт від «Serendipity 3»: морозиво, вершки і… золото

Ціна:  25 тис. доларів США

Найдорожчий десерт у світі – це вершкове морозиво на 25 сортах какао, прикрашене збитими вершками, шматочками їстівного золота, а також маленькою шоколадкою «La Madeline au Truffle» від «Knipschildt Chocolatier». Подають його у нью-йоркському ресторані «Serendipity 3». Десерт виносять у келиху, прикрашеному золотою каймою і діамантами, зі золотою ложечкою, також оздобленою діамантами. Порожній посуд клієнт може забрати з собою.

 

Надіслати коментар