Пампухи | Сooking - Готувати легко!

Пампухи

By : | 0 Comments | On : січня 12, 2013 | Category : Випічка солодка, Святковий стіл

100_4291

Традиційно під час Різдвяних свят на столі поряд з кутею та варениками з’являються пампухи: пісні – до Святвечора і скоромні – 7 січня. Для начинки, зазвичай, використовують мак, вишню або варення з рожі. Добрі пампухи й без начинки.

Інгредієнти:

Інструкція:

1. Борошно пересіяти.

2. Дріжджі розчинити у теплому молоці.

3. Маргарин розтерти з цукром, ванільним цукром, цедрою лимона (факультативно).

4. Додаючи по одному жовтку, розтирати до утворення однорідної маси.

5. Розчинені дріжджі влити до маси, додати тепле молоко, горілку, всипати борошно і замісити пухке тісто.

6. Накрити тісто, щоб підійшло. Перемісити і дати ще раз підійти.

7. Частину тіста викласти на посипану борошном поверхню, розкачати пласт завтовшки 1,5 см. Склянкою позначити кола до половини пласта тіста, у центр кожного покласти начинку, накрити другою половиною тіста і вирізати пампухи.

8. Смажити у гарячій олії у посудині з високими стінками, – щоб олія покривала пампухи.

album_pic.php

Надіслати коментар