Струфолі | Сooking - Готувати легко!

Струфолі

2013-04-30
100_7078
  • Servings : 12
  • Час для підготовки : 20m
  • Час готування : 40m
  • Загальний час : 60m

Струфолі – десерт з італійської, а саме неаполітанської кухні – смажені у фритюрі кульки тіста – хрусткі зовні і м’які всередині. Традиційно для їх виготовлення використовують апельсинові та лимонні цукати і поливають медовим сиропом.

Неаполітанці в захваті від цього десерту, традиційно готують його на Великдень та Різдво.

Ingredients

  • 450 гр. борошна
  • 4 яйця
  • дрібка солі
  • 1 ст.л. цукру
  • лимонна або апельсинова цедра (або цукати) - до смаку
  • олія для обсмажування
  • Сироп:
  • 200 гр меду
  • 3 ст.л. цукру

Method

Step 1

Просіяне борошно змішати з цедрою, сіллю і цукром, висипати борошно гіркою на робочу поверхню. Зробивши у центрі гірки заглиблення, вибити у нього яйця. Замісити тісто. Тісто поділити на рівні частини, з яких скрутити джгути завтовшки близько 1,5 см. Джгут нарізати шматочками, яким надати кулясту форму.

Step 2

Кульки обсмажити у великій кількості олії, стежачи, щоб шматочки не прилипали один до одного. Вони обсмажуються дуже швидко і набувають приємного золотистого кольору. Готові струфолі викласти на серветки, щоб ввібрали жир.

Step 3

Щоб приготувати сироп, мед і цукор нагріти на середньому вогні, помішуючи, до розчинення цукру. Покласти обсмажені кульки у сироп і перемішати, щоб сироп їх рівномірно покрив. Витягнути струфолі з сиропу, викласти на тарілку гіркою і прикрасити на свій смак.

Середній бал

(5 / 5)

5 5 2
Оцінити цей рецепт

2 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • brayni

    Брауні (класичний рецепт)

  • nugat_1

    Нугати

  • Безимени-1

    Салат “Ніжний”

  • 100_7557

    Запечений камамбер з яблуками та журавлиною

  • 100_7497

    Рулет з оселедцем

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар