Десерт “Вогонь і лід” | Сooking - Готувати легко!

Десерт “Вогонь і лід”

2013-03-20
golovna
  • Час для підготовки : 40m
  • Час готування : 15m
  • Загальний час : 55m

“Вогонь і лід” – десерт фантастичний. Це справжнє свято смаку: холодне морозиво, тепла ніжна білкова пінка, терпкий присмак коньяку і пишний бісквіт.  Що й казати, гості будуть в захваті.

Ingredients

  • Бісквіт:
  • 6 жовтків
  • 100 гр. цукру
  • 2 ч.л. ванільного цукру
  • 200 гр. сметани
  • 250 гр. борошна
  • 3 ч.л. (без гірки) розпушувача
  • Білкове покриття:
  • 6 білків
  • 6 ст.л. цукру
  • + варення
  • + коньяк
  • + морозиво

proces

Method

Step 1

Збити разом всі складники для бісквіту. Випікати у формі діаметром 23 см. 20-30 хв. (Бісквіт можете спекти й за своїм улюбленим рецептом).

Step 2

Коли бісквіт охолоне, розрізати його вздовж на дві половини. Одну половину бісквіту розрізати на маленькі шматочки. Іншу можна не розрізати - тоді десерт буде у вигляді торту. А для порційної подачі треба вирізати кружечки з бісквіту.

Step 3

Розігріти духовку до максимальної температури (240 градусів).

Step 4

З білків і цукру збити стійку піну.

Step 5

Формуємо десерт. Кожен кружечок змасти варенням, на нього викласти гіркою морозиво, знову полити варенням і щільно обкласти подрібненим бісквітом. Зверху бісквіт покрити збитою білковою піною, слідкуючи, щоб не було видно морозива.

Step 6

Випікати у розігрітій духовці 3 хв. - білки мають зарум'янитись.

Step 7

Витягнути з духовки, полити десерт кількома ложками коньяку, підпалити - і одразу подавати.

2

album_pic.phясp

1

Середній бал

(5 / 5)

5 5 2
Оцінити цей рецепт

2 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • brayni

    Брауні (класичний рецепт)

  • nugat_1

    Нугати

  • Безимени-1

    Салат “Ніжний”

  • 100_7557

    Запечений камамбер з яблуками та журавлиною

  • 100_7497

    Рулет з оселедцем

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар