Емпанада (закрита піца) | Сooking - Готувати легко!

Емпанада (закрита піца)

2013-06-03
empanada_pizza
  • Yield : піца діаметром 23-25 см
  • Servings : 8
  • Час для підготовки : 60m
  • Час готування : 35m
  • Загальний час : 1:35 h

Емпанада – страва іспанської кухні – пиріг-піца. Вона ситна і смачна. Начинку можете змінювати і доповнювати на свій смак. Хоч саме в такому варіанті, як у рецепті, вона вже смакує дуже добре.

Ingredients

  • Тісто:
  • 400 гр. борошна
  • 10 гр. дріжджів (або 1 ч. л. сухих)
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1/2 ч.л. цукру
  • 20-25 гр. маргарину
  • 220-230 мл води
  • Начинка:
  • 250-300 гр. копченої ковбаси
  • 250-300 гр. твердого сиру
  • пучок зеленої цибулі (або іншої зелені)

Method

Step 1

Дріжджі розчинити у теплій воді (якщо використовуються сухі дріжджі, їх потрібно розмішати в 1/2 скл. теплої води, додати 1 ч.л. цукру і залишити у теплому місці на 15 хв, щоб підійшли).

Step 2

Борошно просіяти, додати цукор, сіль, розчинені дріжджі, воду, що залишилася, і місити тісто. Пізніше додати розтоплений маргарин і ретельно вимісити тісто (воно має бути м'яким). Накрити і поставити у тепле місце на 30-40 хв.

Step 3

Розділити тісто на дві рівні частини. Одну частину тіста розкачати в круг товщиною 3-5 мм, перенести у змащену маслом форму. На тісто потерти половину сиру, посипати дрібно порізаною цибулею, викласти порізану ковбасу і потерти зверху решту сиру. Розкачати другу половину тіста в круг такого ж діаметру, як і перший, накрити ним тісто з начинкою, щільно защипати краї, поколоти виделкою і відразу ставити у розігріту до 210-220 градусів духовку. Пекти 20 хв.

Середній бал

(4.6 / 5)

4.6 5 5
Оцінити цей рецепт

5 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • totilla

    Іспанський картопляний омлет – тортилья

  • kekery_syrni3

    Сирні крекери (Crackers au fromage)

  • khlib

    Хліб тостовий

  • 100_2106

    Пиріг “Рататуй” – Tourte à la ratatouille

  • haleta_ratatuj_1

    Галета “Рататуй”

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар