Бісквітний торт “Гато-де-Савуа” | Сooking - Готувати легко!

Бісквітний торт “Гато-де-Савуа”

2013-03-25
Без именич-1
  • Yield : 1 торт діаметром 23 см.
  • Servings : 10
  • Час для підготовки : 20m
  • Час готування : 45m
  • Загальний час : 1:20 h

Gâteau de Savoie у перекладі означає “бісквіт”. Він є чи не найпопулярнішим смаколиком у всьому світі – ніжний, пухкий і практично невагомий. Є у ньому щось таке… французьке: елегантне, просте та вишукане.

Ingredients

  • Бісквіт:
  • яйця - 6 шт.
  • цукор - 250 гр.
  • борошно - 150 гр.
  • крохмал - 50 гр.
  • лимон - 1 шт.
  • Крем:
  • жовтки - 2 шт.
  • цукор - 170 гр.
  • молоко - 350 мл.
  • борошно - 2 ст. л.

Method

Step 1

Жовтки збити з цукром, щоб маса побіліла та збільшилася в об’ємі. Окремо змішати борошно, крохмал і цедру однієї цитрини. Також окремо збити білки до стійкої піни. Збиту піну ложкою додавати до жовтків з цукром, чергуючи з борошном: ложка білків – ложка борошна. Щоразу ретельно, але акуратно вимішувати.

Step 2

Духовку розігріти до 200 градусів. Вилити масу у змащену жиром форму. Випікати бісквіт 5 хв. при 200 градусах і ще 40 хв – при 150 градусах.

Step 3

Для крему: яйця розтерти з цукром, додати борошно і трохи молока. Ретельно вимішати. Решту молока закип’ятити, вилити до нього яєчну суміш і варити на повільному вогні, постійно помішуючи, до загустіння - 4-5 хв. Охолодити.

Step 4

Бісквіт розрізати на дві половини, змастити кремом. Прикрасити на свій смак.

Без имени-1

100_2255
Без имени-123

100_2270

Середній бал

(4.5 / 5)

4.5 5 6
Оцінити цей рецепт

6 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • nugat_1

    Нугати

  • Безимени-1

    Салат “Ніжний”

  • 100_7557

    Запечений камамбер з яблуками та журавлиною

  • 100_7497

    Рулет з оселедцем

  • 100_7456

    Стейки тунця у соєво-медовому маринаді

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар