Французький цибулевий суп | Сooking - Готувати легко!

Французький цибулевий суп

2013-06-28
tsybulevyj_sup
  • Servings : 2 порції
  • Час для підготовки : 0m
  • Час готування : 0m
  • Загальний час : 0m

Цибулевий суп (фр. Soupe à l’oignon) — класичний французький рецепт і один з кулінарних символів Франції.

За легендою цей суп вперше приготував Король-Сонце Людовик XV. Якось уночі йому дуже захотілося їсти, але у його мисливському будиночку, де він перебував, не виявилося ніяких інших продуктів, окрім цибулі, масла і шампанського. Король змішав всі ці інгредієнти, і отримав оригінальний і дуже смачний суп.

Цей класичний суп подавався як нічна закуска тим, хто працював вночі. Почалася ця традиція на відкритому ринку Les Halles у Парижі, де нічні вантажники зупинялися на перерву поїсти цю страву.

Французи вважають цибулевий суп чудовим засобом від похмілля, головного болю і вживають для підняття загального тонусу організму.

Ingredients

  • цибуля ріпчаста - 4 великі головки (близько 400 гр.)
  • курячий бульйон - 500 мл
  • твердий сир - 200 гр.
  • вершкове масло - 100-150 гр.
  • батон або французький багет
  • перець, мускатний горіх, чебрець (тим'ян)

Method

Step 1

Цибулю нарізати півкільцями і спасерувати на вершковому маслі до карамельного стану (цибуля має стати коричневою; цей процес займає 40-60 хв.)

Step 2

З французького багету приготувати крутони: нарізаний скибками і покроплений оливковою олією багет запекти у духовці протягом 10-15 хв. (200 градусів).

Step 3

Спасеровану цибулю залити курячим бульйоном, приправити перцем, мускатним горіхом, чебрецем і дати прокипіти на малому вогні 20 хвилин .

Step 4

У посуду для запікання вилити суп з цибулею, зверху покласти крутон і поверх щедро посипати натертим сиром.

Step 5

Готувати суп у духовці (160 градусів) протягом 20-25 хвилин.

Step 6

Готовому супу дати постояти 20 хв.

 

Середній бал

(5 / 5)

5 5 3
Оцінити цей рецепт

3 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • 100_7557

    Запечений камамбер з яблуками та журавлиною

  • kekery_syrni3

    Сирні крекери (Crackers au fromage)

  • pyrih_abrykosy

    Тарт з абрикосами та розмарином

  • 100_6697

    Томатний суп з рисом

  • 100_2106

    Пиріг “Рататуй” – Tourte à la ratatouille

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар