Галета “Рататуй” | Сooking - Готувати легко!

Галета “Рататуй”

2013-07-01
haleta_ratatuj_1
  • Yield : 1 галета діаметром 24 см
  • Servings : 6-8 порцій
  • Час для підготовки : 0m
  • Час готування : 35m
  • Загальний час : 0m

Ароматна галета з дарами літа: кабачками, баклажанами, помідорами. А саме вони є складниками всесвітньовідомої страви від гурманів-французів – рататую. Рататуй (фр. ratatouille;  “rata” – їжа, “touiller” — помішувати) — традиційний смаколик прованської кухні.

А якщо рататуй доповнити ще одним французьким кулінарним винаходом – хрумкою галетою, поєднання смаків буде незабутнє!

Ingredients

  • Тісто:
  • 1 +1/3 скл. борошна
  • 1/3 скл. олії
  • 1/3 скл. світлого пива
  • Соус:
  • цибулина
  • 2-3 зубчики часнику
  • 2 помідори
  • половина болгарського перцю
  • зелень, сіль і перець
  • невеликий баклажан
  • кабачок
  • 2 помідори
  • + оливкова олія, часник і зелень

Method

Step 1

Борошно просіяти з сіллю, влити пиво, олію і замісити тісто. Тісто залишити на півгодини і тим часом приготувати начинку.

Step 2

Для соусу дрібно нарізати цибулину, тушкувати її на оливковій олії. Додати дрібно нарізаний перець, тушкувати 5 хв. Потім додати дрібно нарізані помідори і тушкувати до легкого загусання. Додати сіль, перець, зелень.

Step 3

Баклажан, помідори і кабачок нарізати тонкими кружальцями. Баклажан обсмажити або запекти (попередньо 15-30 хв. потримати нарізаний баклажан у холодній воді, щоб вийшла гіркота).

Step 4

Розкачати тісто в круг. Змастити тісто соусом. Викласти на соус овочі. Загнути краї тіста наверх і запікати при 180 градусах 35 хвилин.

Step 5

Окремо змішати оливкову олію з дрібно нарізаним або натертим на тертці часником і травами. За 10 хвилин до закінчення випікання полити цією сумішшю галету.

Середній бал

(5 / 5)

5 5 2
Оцінити цей рецепт

2 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • kabachky

    Кабачки на зиму

  • pomidory_marynovani_1

    Помідори мариновані

  • kabachky_gostri_1

    Ікра кабачкова гостра

  • 100_7557

    Запечений камамбер з яблуками та журавлиною

  • 100_7442

    Салат “Вальдорф”

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар