Хліб (традиційний) | Сooking - Готувати легко!

Хліб (традиційний)

2013-06-14
xlib
  • Час для підготовки : 0m
  • Час готування : 0m
  • Загальний час : 0m

Приготувати хліб власноруч досить легко, при цьому ви завжди будете впевнені в його якості. В нагороду також отримаєте задоволення від самого процесу замішування тіста ну і звичайно сам запашний хліб.  Але пам’ятайте головну умову – у вас має бути хороший настрій і чисті думки, тоді і хліб буде смачним. А ще мені дуже подобається аромат свіжоспеченого хліба, який ще довго наповнює кухню.

Ingredients

  • Цукор - 1 ч. л
  • Вода тепла або молоко - 225 мл
  • Сухі дріжджі - 1,5 ч. л або пресовані 11 гр
  • Борошно - 375 гр
  • Сіль - 1 ч.л

Method

Step 1

Розчиніть цукор в 150 мл води. Покладіть туди дріжджі і розмішайте. Залиште на 20-30 хв.

Step 2

У великій мисці змішайте борошно з сіллю, зробіть в центрі отвір і влийте туди опару і решту води. Перемішайте все дерев'яною ложкою, потім вимішайте руками і сформуйте кулю.

Step 3

Перекладіть тісто на посипану мукою поверхню і вимішуйте 5 - 10 хв., доки тісто не стане еластичним. Притримуйте край тіста ребром долоні, другою рукою тягніть його до себе.

Step 4

Закладіть тісто пополам, поверніть на 90 градусів і повторіть процес. Ви маєте відчути зміну в консистенції тіста після перших 5 хвилин замісу. Для цього етапу можна використовувати міксер з насадками-віничками, щоб у двічі зекономити час. Сформуйте з тіста кулю, обгорніть його намазаною маслом харчовою плівкою і поставте в тепле місце підходити на 1 - 2 години - тісто збільшиться в об'ємі в двічі.

Step 5

Тісто має трохи липнути до рук. Перекладіть його з миски на посипану мукою поверхню, вибийте кулаком і вимішуйте 2 хвилини. Надайте тісту форму буханки і перекладіть у форму. Накрийте і залиште знову підходити на 30 - 40 хв., щоб тісто заповнило форму повністю. Посипте тісто борошном і випікайте в розігрітій до 220 градусів духовці 25-30 хв. Готову хлібину можна визначити так: якщо постукати по дну то має лунати глухий звук.

Step 6

Поради з замісу тіста взяті з журналу "Изысканая выпечка" №16.

 

 

Тип рецепту: , Інгредієнти: , ,

Люблю готувати різноманітні страви. Обожнюю страви з риби та випічку.

Середній бал

(5 / 5)

5 5 1
Оцінити цей рецепт

1 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • 101_8030

    Пляцок “Сонце на перині”

  • pyrih_z_persykamy

    Пиріг з персиками

  • kabachky

    Кабачки на зиму

  • pomidory_marynovani_1

    Помідори мариновані

  • kabachky_gostri_1

    Ікра кабачкова гостра

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар