Іспанський картопляний омлет – тортилья | Сooking - Готувати легко!

Іспанський картопляний омлет – тортилья

2013-10-19
totilla
  • Servings : 2 порції
  • Час для підготовки : 10m
  • Час готування : 20m
  • Загальний час : 30m

Іспанська тортилья (ісп. tortilla – “круглий корж”) – це водночас і омлет, і запіканка. Традиційно її готують з яєць, картоплі та цибулі – саме таку тортилью пропонують на сніданок більшість іспанських закладів харчування. Хоча, за бажанням, до неї можна додати помідори, перець, гриби або шинку.

Рецепт, що поданий нижче, розрахований на дві порції. Але, звісно, кількість інгредієнтів можна збільшити, як і час готування. Тортілья на 6-8 порцій нагадує невелику головку сиру.

Ingredients

  • яйця - 2-3 шт.
  • картопля - 2 шт.
  • половина цибулини
  • олія
  • сіль, перець

Method

Step 1

Картоплю і цибулю нарізати тонкими півкільцями, обсмажити до готовності на сковороді - на невеликому вогні, щоб на картоплі не утворилася скоринка.

Step 2

Окремо вінчиком збити яйця, посолити і поперчити за смаком, додати обсмажену картоплю і цибулю. Перемішати.

Step 3

Налити у сковорідку олію, розігріти її, вилити яйця з картоплею. Готувати на середньому вогні кілька хвилин, щоб низ омлету зарум'янився.

Step 4

Акуратно перевернути тортилью на інший бік. Можна викласти її на тарілку і, перевернувши, повернути знову на сковорідку.

Step 5

Обсмажувати на середньому вогні до зарум'янення. Тортилью можна подавати, як закуску або як основну страву.

Середній бал

(4.2 / 5)

4.2 5 9
Оцінити цей рецепт

9 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • kabachky

    Кабачки на зиму

  • pomidory_marynovani_1

    Помідори мариновані

  • kabachky_gostri_1

    Ікра кабачкова гостра

  • 100_7557

    Запечений камамбер з яблуками та журавлиною

  • 100_7497

    Рулет з оселедцем

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар