Кіш з ревенем, полуницями, базиліком і лимонною цедрою | Сooking - Готувати легко!

Кіш з ревенем, полуницями, базиліком і лимонною цедрою

2013-06-01
kish_z_revenem_i_polunytsyamy
  • Yield : кіш діаметром 23 см
  • Servings : 8
  • Час для підготовки : 35m
  • Час готування : 40m
  • Загальний час : 1:15 h

Здається, що цьому кішу у сезон полуниць і ревеню немає рівних. Бо й справді, смаки у ньому поєднуються настільки вдало, що й важко дібрати слова. Свіжа полуниця, кисленький ревінь, присмачені ароматами базиліку та цитрини, із ніжним вершково-яєчним кремом – варто спробувати!

 

Ingredients

  • Тісто:
  • 150 гр. борошна
  • 110 гр. масла вершкового
  • 1 жовток
  • розпушувач, ванілін, кориця, сіль - по дрібці
  • Начинка:
  • 200 гр. ревеню (румбамбару)
  • 300 гр. полуниць
  • 100 гр. цукру
  • декілька листочків свіжого базиліку
  • цедра 1/4 лимона
  • 2 яйця
  • 100-150 мл. 10% вершків (залежить від висоти бортиків кіша - якщо вони високі, поміститься більше вершково-яєчної заливки)
  • ванілін - дрібка

Method

Step 1

Холодне масло натерти на терці, до нього додати решту інгредієнтів і замісити тісто.

Step 2

Готове тісто розрівняти застеленою пергаментом формою для випічки, викласти бортики. Форму з тістом покласти у холодильник на 20 хв.

Step 3

Через 20 хв. наколоти тісто виделкою і покласти у розігріту до 200 градусів духовку на 10 хв.

Step 4

Ревінь (за бажанням) почистити і нарізати кубиками. У казанку змішати нарізаний ревінь і цукор. Карамелізувати ревінь на середньому вогні на плиті протягом 3-4 хв.

Step 5

Полуниці порізати на четвертинки, базилік порізати дрібно, натерти цедру лимона.

Step 6

На випечений протягом 10 хв. у духовці корж викласти карамелізований ревінь, посипати цедрою і базиліком, викласти полуниці.

Step 7

Приготувати заливку - яйця збити з вершками і ваніліном - і залити нею весь кіш.

Step 8

Кіш з начинкою випікати у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хв.

Step 9

Смакує охолодженим.

Середній бал

(5 / 5)

5 5 5
Оцінити цей рецепт

5 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • brayni

    Брауні (класичний рецепт)

  • Queijadas

    Смаколик з Португалії “Queijadas”

  • 101_8030

    Пляцок “Сонце на перині”

  • pyrih_z_persykamy

    Пиріг з персиками

  • kabachky

    Кабачки на зиму

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар