Кокосовий торт з курагою | Сooking - Готувати легко!

Кокосовий торт з курагою

2013-09-25
1
  • Час для підготовки : 0m
  • Час готування : 0m
  • Загальний час : 0m

Якщо ви любите кокосову стружку то цей рецепт саме для вас. Її  тут дуже багато. Так само як і кураги. Ще один плюс – торт без борошна, тому підійде тим хто слідкує за вагою. Загалом рецепт не складний і підійде, як початківцям-кондитерам так і професіоналам. Адже поєднання смаків просто неймовірне.

Ingredients

  • Тісто:
  • Яйця - 6 шт. (білки відділити від жовтків)
  • Цукор - 100 г
  • Кокосова стружка - 125 г
  • Ванільний екстракт - 1 ч.л
  • Для крему:
  • Апельсиновий сік - 125 мл
  • Курага - 75 г
  • Кокосова стружка - 125 г
  • Цукор - 125 г
  • Лимонний сік - 1 ч.л
  • Вершки (жирні) - 280 мл
  • Свіжа м'якоть кокоса (може бути цедра лимона чи апельсину, яку нарізують смужками, а можна і курагу тоненько порізати) - 3 стл
  • Вода - 90 мл

Method

Step 1

Розігрійте духовку до 180 градусів. В окремій посуді збийте жовтки з цукром. Аби вони побіліли. Також окремо збийте білки в густу піну. Спочатку до збитих жовтків додайте кокосову стружку. Робіть це обережно. Потім підмішайте обережно збиті білки. Легенько перемішайте. І викладіть у глибоку форму діаметром 21 см. Випікайте 45 хвилин.

Step 2

Доки корж випікатиметься, промийте курагу і подрібніть її. Нагрійте апельсиновий сік. Але щоб не закипів. Покладіть рівномірно в нього курагу. Накрийте кришкою. Курага за цей час розм'якне і набере в себе апельсиновий сік. Зскропіть холодною водою кокосову стружку. Змішайте воду, цукор і лимонний сік в кастрюльці. Додайте кокосову стружку і варіть 5-7 хв. Раджу спостерігати за процесом і помішувати аби не пригоріло. Стружка мала б розм'якнути і стати кремоподібною. Після цього викладіть курагу на паперовий рушник. Збийте вершки. .

Step 3

Торт збирається наступним чином. Розрізаєте корж на дві частини. На нижню кладете половину кокосового крему. Потім викладаєте курагу. Зверху решту крему. Накриваєте коржем. І зверху обмазуєте торт збитими вершками. Зверху прикрашаєте або свіжою кокосовою м'якоттю, або цедрою. Смачного!

Тип рецепту: , Інгредієнти:

Люблю готувати різноманітні страви. Обожнюю страви з риби та випічку.

Середній бал

(5 / 5)

5 5 2
Оцінити цей рецепт

2 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • nugat_1

    Нугати

  • Безимени-1

    Салат “Ніжний”

  • 100_7557

    Запечений камамбер з яблуками та журавлиною

  • 100_7497

    Рулет з оселедцем

  • 100_7456

    Стейки тунця у соєво-медовому маринаді

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар