Кольоровий кекс | Сooking - Готувати легко!

Кольоровий кекс

2013-04-06
keks_4
  • Yield : 1 кекс
  • Servings : 10
  • Час для підготовки : 25m
  • Час готування : 50m
  • Загальний час : 1:15 h

Оригінальний, яскравий і “радісний” кекс. Цей рецепт універсальний і дає простір для кулінарних фантазій та експериментів.

Джерело: “Кулінарні секрети сестри Ольги”.

Ingredients

  • 1 скл. (склянка - 250 мл) борошна
  • 125 гр. масла
  • 3/4 скл. цукрової пудри
  • 3 яйця
  • 2 ст. л. олії
  • 1 ч. л. розпушувача
  • чверть склянки маку
  • чверть склянки кокосової стружки
  • 1 ст. л. какао

Method

Step 1

Розтерти масло з цукровою пудрою, додаючи по одному жовтку. Поступово додати просіяне борошно з розпушувачем та олію. Ретельно вимішати. Наприкінці акуратно додати збиті в густу піну білки.

Step 2

Поділити тісто на три рівні частини. До однієї додати сухий мак (за бажанням мак можна перемолоти), до другої - какао, до третьої - кокосову стружку (колір цього шару залежить від кольору стружки; на фото кекс з стружкою жовтого кольору).

Step 3

Форму для кексу змастити жиром і рівномірно ложкою викласти на дно тісто з маком. Посередині вздовж зробити заглиблення, у яке викласти тісто з какао. Знову зробити заглиблення у тісті з какао і викласти у нього тісто з кокосовою стружкою.

Step 4

Духовку розігріти до 200-210 градусів. Випікати кекс протягом 40-50 хвилин.

Середній бал

(5 / 5)

5 5 8
Оцінити цей рецепт

8 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • brayni

    Брауні (класичний рецепт)

  • Queijadas

    Смаколик з Португалії “Queijadas”

  • 101_8030

    Пляцок “Сонце на перині”

  • pyrih_z_persykamy

    Пиріг з персиками

  • rulet

    Медовий рулет

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар