Королівський пиріг | Сooking - Готувати легко!

Королівський пиріг

2013-03-01
100_1157
  • Час для підготовки : 0m
  • Час готування : 0m
  • Загальний час : 0m

Цей пиріг – чудове поєднання яскравого насиченого смаку начинки і неймовірно пухкого тіста, з якого, до слова,  можна робити булочки та рогалики. Смакують фантастично! Клопоту з пирогом небагато, а результат, безперечно, порадує.

Ingredients

  • борошно - 350 гр.
  • дріжджі - 25 гр. або 1,5 ч.л. сухих
  • молоко - 125 мл.
  • масло вершкове або маргарин - 50 гр.
  • жовтки - 2 шт.
  • цукор - 50 гр.
  • ванільний цукор - 1 шт.
  • мак - 100 гр.
  • цукор - 50 гр.
  • білки - 2 шт.
  • вишні - 1 скл.
  • яблуко - 1 шт.

Method

Step 1

До дріжджів додати тепле молоко і чайну ложечку цукру, поставити у тепле місце. Коли підніметься «шапочка», вилити суміш до борошна.

Step 2

Жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром, додати до муки і дріжджів.

Step 3

Замісити тісто, при потребі можна додати ще трохи муки.

Step 4

Масло розтопити і вилити у тісто, добре вимісити, щоб воно ввібрало весь жир.

Step 5

Готове тісто поставити на годину на тепле місце – хай підходить.

Step 6

Тим часом мак перемолоти, додати цукор і залити гарячим молоком, - щоб вийшла густа кашка. Охолодити. Додати до маку білки і добре вимішати.

Step 7

Коли тісто підійде, викласти його на робочу поверхню, щедро посипану мукою, і розкачати пласт приблизно 30 на 30 см.

Step 8

Розрізати пласт на три рівні частини. Посередині кожної вздовж викласти макову начинку і вишні. Скрутити у валик-рулет.

Step 9

Рулети акуратно перенести у форму (діаметр – 23 см) і скрутити «равликом». Поставити на півгодини на тепле місце, щоб пиріг підійшов.

Step 10

Яблуко нарізати невеликими шматочками і разом з вишнями повставляти між рулетами.

Step 11

Випікати при 180 градусах до зарум’янення - приблизно 35 хв.

28059_600

27729_600 28598_600 27620_600

Середній бал

(4 / 5)

4 5 4
Оцінити цей рецепт

4 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • brayni

    Брауні (класичний рецепт)

  • Queijadas

    Смаколик з Португалії “Queijadas”

  • 101_8030

    Пляцок “Сонце на перині”

  • pyrih_z_persykamy

    Пиріг з персиками

  • rulet

    Медовий рулет

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар