Кошички зі заварним кремом | Сooking - Готувати легко!

Кошички зі заварним кремом

2013-03-27
100_9717
  • Servings : 14
  • Час для підготовки : 0m
  • Час готування : 0m
  • Загальний час : 0m

Пісочне тісто і ніжний крем, що тануть у роті, – смакота! Ці кошички обов’язково треба спробувати.

Ingredients

  • Тісто:
  • борошно – 250 гр.
  • масло вершкове – 125 гр.
  • жовтки – 1 шт.
  • цукор – 15 гр.
  • сік половини лимона
  • Крем:
  • молоко або вершки – 250 мл.
  • цукор – 75 гр.
  • жовтки – 2 шт.
  • крохмал – 25 гр.
  • ванільний цукор – 1 ч.л.

Method

Step 1

За допомогою ножа подрібнити масло з борошном.

Step 2

Додати жовток, цукор, сік лимона і замісити тісто.

Step 3

Поставити тісто на 1 годину у холодильник.

Step 4

Опісля тісто тонко розкачати на посипаній борошном дошці, склянкою вирізати коржики. Половину коржиків викласти у змащені жиром формочки.

Step 5

Перекласти формочки на деко і випікати до напівготовності при температурі 220 градусів 10 хв.

Step 6

Окремо випекти іншу половину коржиків – теж до напівготовності (10 хв.)

Step 7

Для приготування крему жовтки розтерти з цукром, змішати з крохмалем і потроху влити тепле молоко або вершки. Поставити на слабкий вогонь і помішувати, поки суміш не загусне (до кипіння не доводити).

Step 8

Коли крем охолоне, всипати ванільний цукор. Можна додати 1 ст.л. коньяку і трохи лимонного соку.

Step 9

Випечені кошички наповнити кремом, накрити спеченими коржиками і поставити у духовку ще на 10 хв. (вихід: 14 кошиків; діаметр дна формочок – 3 см)

Середній бал

(5 / 5)

5 5 3
Оцінити цей рецепт

3 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • brayni

    Брауні (класичний рецепт)

  • Queijadas

    Смаколик з Португалії “Queijadas”

  • 101_8030

    Пляцок “Сонце на перині”

  • pyrih_z_persykamy

    Пиріг з персиками

  • kabachky

    Кабачки на зиму

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар