Лазанья | Сooking - Готувати легко!

Лазанья

2013-04-16
lazanya_2
  • Servings : 8
  • Час для підготовки : 20m
  • Час готування : 1:20 h
  • Загальний час : 1:40 h

Лазанья (італ. lasagne) — традиційна страва італійської кухні: шари тіста (листів лазаньї) перекладені начинкою, политі соусом “Бешамель”. Начинку, зазвичай, готують м’ясну або овочеву.

Почали готувати лазанью в Емілії-Романії – у печах у спеціальних пательнях без ручки.

Слово “lasagna” походить від грецького “lasana” або “lasanon” -  “гарячі пластини”.

Лазанья – страва надзвичайно ситна й ароматна, різноманітні компоненти якої вдало доповнюють один одного і дарують справжній букет смаку.

Ingredients

  • 2 ч.л. оливкової олії
  • 1 дрібно нарізана цибулина
  • 2 подрібнені зубчики часнику
  • 750 гр. фаршу
  • 300 гр. томатної пасти
  • сіль і мелений чорний перець
  • 6 листів лазаньї
  • півчашки натертого пармезану або моцарели
  • Cоус «Бешамель» з сиром:
  • 1 літр молока
  • 1 цибулина
  • стебла петрушки
  • перець горошком
  • 4 гвоздики
  • 2 лаврові листи
  • 60 гр. вершкового масла
  • 50 гр. борошна
  • 70 гр. дрібно натертого пармезану або моцарели
  • дрібка меленого мускатного горіха
  • сіль і білий перець

Method

Step 1

Нагріти олію у великій сковороді на середньому вогні. Додати цибулю, часник і обсмажувати, помішуючи, 5 хвилин, поки цибуля не стане м'якою. Додати фарш і готувати, помішуючи дерев'яною ложкою, ще 5 хвилин або поки фарш не змінить колір. Додати томатну пасту і довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму. Тушкувати на повільному вогні, не накриваючи кришкою, періодично помішуючи, протягом 20-30 хвилин або поки соус не загусне. Зняти з вогню. Приправити сіллю і перцем.

Step 2

Щоб зробити соус, у молоко додати цибулю, гілочки петрушки, перець горошком, гвоздику та лавровий лист і довести до кипіння на середньому вогні. Зняти з вогню і відставити на 15 хвилин настоюватися.

Step 3

Процідити молоко через дрібне сито у велику посудину.

Step 4

Розтопити масло у великій каструлі на середньому вогні. Додати борошно і помішувати протягом 1-2 хвилин. Зняти з вогню.

Step 5

Поступово влити до масла і борошна половину молока, мішаючи вінчиком, щоб не було грудок, поки суміш не стане однорідною. Поступово додати решту молока, перемішуючи до отримання однорідної маси.

Step 6

Поставити молочну суміш на середній вогонь і довести до кипіння. Постійно помішувати дерев'яною ложкою протягом 5 хвилин або поки соус не загусне. Зняти з вогню. Додати моцарелу або пармезан і перемішати, щоб сир розплавився. За смаком приправити мускатним горіхом, сіллю і білим перцем.

Step 7

Розігріти духовку до 180 градусів. Прямокутну форму злегка змастити олією. Розподілити по формі ложку соусу. На соус викласти 2 листи лазаньї. На них викласти половину фаршу. Змасти фарш соусом і знову викласти 2 листи лазаньї. На них: фарш – соус – листи лазаньї. Останній шар листів лазаньї посипати моцарелою. Випікати протягом 40 хвилин. Вийняти з духовки і залишити на 10 хвилин.

Step 8

Розрізати на 8 порцій і подавати.

Середній бал

(5 / 5)

5 5 6
Оцінити цей рецепт

6 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • 100_7456

    Стейки тунця у соєво-медовому маринаді

  • ryba_v_tisti4

    Рибне філе у листковому тісті

  • totilla

    Іспанський картопляний омлет – тортилья

  • 100_7213

    Свинячі ребра, запечені у духовці

  • kashtany

    “Каштани”

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар