Майонез | Сooking - Готувати легко!

Майонез

2013-03-26
100_5219
  • Час для підготовки : 0m
  • Час готування : 0m
  • Загальний час : 10m

Майонез (фр. mayonnaise) — соус, який готують з олії, жовтка, оцту або лимонного соку, гірчиці, цукру і солі. З’явився у 1758 році.

Щоправда, той промисловий майонез, що зараз можна купити, далекий від цього опису. У його складі знаходимо консерванти, добавки, зате не знаходимо жовтки… Тому СooKING радить готувати майонез власноруч. Для цього потрібен міксер і мінімальний набір продуктів. А ще це дуже швидко, а найголовніше – корисно.

Ingredients

  • жовтки – 2 шт.
  • олія – 100 гр.
  • сік лимона – 2 ч.л.
  • гірчиця – 1/2 ч.л.
  • сіль – 1/3 ч.л.
  • цукор – 1/3 ч.л.

Method

Step 1

Жовтки відділити від білків.

Step 2

Жовтки збити міксером.

Step 3

Не припиняючи збивання, додавати до жовтків по краплі олії. Це важливо: олію потрібно додавати дуже акуратно, по краплі. Як тільки суміш стане однорідною і почне гуснути, можна додати більше олії.

Step 4

Наприкінці збивання, коли суміш буде густою, додати до неї попередньо змішані лимонний сік, гірчицю, сіль і перець.

Середній бал

(5 / 5)

5 5 3
Оцінити цей рецепт

3 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • 100_7557

    Запечений камамбер з яблуками та журавлиною

  • kekery_syrni3

    Сирні крекери (Crackers au fromage)

  • pyrih_abrykosy

    Тарт з абрикосами та розмарином

  • 100_2106

    Пиріг “Рататуй” – Tourte à la ratatouille

  • haleta_ratatuj_1

    Галета “Рататуй”

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар