Маківник | Сooking - Готувати легко!

Маківник

2013-07-17
makivnyk_1
  • Yield : 4 маківники
  • Час для підготовки : 2:0 h
  • Час готування : 45m
  • Загальний час : 2:45 h

Маківник за класичним рецептом Дарії Цвек, без сумнівів, найкращий і найсмачніший. Впевнені, шо смачнішого пухкішого дріжджового тіста і ароматної макової начинки Ви ще не куштували! Цей маківник має спробувати кожен.

Ingredients

  • Тісто:
  • 1 кг борошна
  • 1/2 л. молока
  • 4 жовт­ки
  • 50 гр. дріжджів
  • 100 гр. вершкового масла
  • 200 гр. цукру
  • 1/2 ч. ложки солі
  • ванілін
  • Начинка:
  • 800 гр. маку
  • 250 гр. цукру
  • 2 білки
  • 10 гр. дріжджів
  • 2 ст. ложки манної крупи
  • 2 ст. ложки трояндового варення
  • 100 гр. родзинок

Method

Step 1

Дріжджі розвести у теплому молоці з 1 ст. ложкою цукру. Коли розчина почне бродити, влити її в посуд з борошном. Додати розтер­ті з цукром жовтки, жир, ванілін, посолити, замісити пухке тісто, накрити і поставити в тепле місце, щоб підійшло.

Step 2

Тісто поділити на чотири частини, тонко розкачати, змастити теплим жиром, на кожну частину покласти начинку і скрутити рулет.

Step 3

Покласти на зма­щений жиром лист і поставити, щоб тісто пі­дійшло. Тоді змастити яйцем і пекти у гаря­чій духовці (210—220° С) протягом 45 хв.

Step 4

Спе­чений маківник можна посипати цук­ровою пудрою з ваніліном.

Step 5

Начинку приготувати так: запарити мак, від­цідити, добре його розтерти, додати цукор з ваніліном, подрібнені дріжджі, вимішати з білками, манною крупою, варенням, родзинками. Начинку поділити на чотири частини.

Середній бал

(4 / 5)

4 5 10
Оцінити цей рецепт

10 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • brayni

    Брауні (класичний рецепт)

  • Queijadas

    Смаколик з Португалії “Queijadas”

  • 101_8030

    Пляцок “Сонце на перині”

  • pyrih_z_persykamy

    Пиріг з персиками

  • kabachky

    Кабачки на зиму

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар