Маскарпоне | Сooking - Готувати легко!

Маскарпоне

2013-04-16
100_7925
  • Час для підготовки : 0m
  • Час готування : 0m
  • Загальний час : 0m

Маскарпоне (італ. mascarpone) — італійський сир, схожий на вершковий ніжний крем з кислинкою.
Походить з місцевості між Аббіатеграссо та Лоді, що на південний захід від Мілану. Перші згадки – кінець XVI -  поч. XVII ст.

Маскарпоне використовують для приготування тортів і десертів. Він незамінний для традиційного італійського десерту “Тірамісу”. Але не завжди цей сир можна знайти у магазинах. Вихід є – приготувати маскарпоне власноруч.

Вихід – 500 гр. маскарпоне.

Чим більша жирність вершків, тим кремовіша консистенція у маскарпоне (на фото – маскарпоне з десятипроцентних вершків).

Ingredients

  • вершки – 1 л.
  • лимонна кислота – 1/4 ч.л.

Method

Step 1

Вершки нагріти.

Step 2

Як тільки на вершках з’являться перші бульбашки (до кипіння не доводити), зменшити вогонь і влити лимонну кислоту, розведену в 1 ч.л. води.

Step 3

Варити на дуже маленькому вогні 10 хв., постійно помішуючи.

Step 4

На друшляк покласти складену у 4 рази марлю, на неї вилити вершки.

Step 5

Час від часу вершки треба помішувати, щоб сироватка краще відділялася.

Step 6

Коли через 1-2 години вершки стануть схожі на м’яке тісто, перекласти їх у холодильник – там вони стануть ще густіші.

Середній бал

(5 / 5)

5 5 2
Оцінити цей рецепт

2 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • kabachky

    Кабачки на зиму

  • pomidory_marynovani_1

    Помідори мариновані

  • kabachky_gostri_1

    Ікра кабачкова гостра

  • 100_7557

    Запечений камамбер з яблуками та журавлиною

  • 100_7497

    Рулет з оселедцем

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар