М’який сир “Крем-чіз” | Сooking - Готувати легко!

М’який сир “Крем-чіз”

2013-03-20
album_pic (24)
  • Час для підготовки : 5m
  • Час готування : 24:0 h
  • Загальний час : 24:5 h

Неабияку популярність має італійський десерт “Тірамісу”. Але сир маскарпоне, який використовують у ньому, не завжди легко знайти. Відтак, у нагоді Вам стане “Крем-чіз”, зроблений власноруч всього лише з одного компоненту – сметани.

“Крем-чіз” можна додавати не тільки до тірамісу, а й до страв, де необхідний вершковий сир. Ним можна перемазувати торти і смакувати з фруктами. Словом, універсальний сир – і мінімум витрат.

Ingredients

  • сметана – 500 гр.
  • +марля

Method

Step 1

Марлю скласти у чотири шари.

Step 2

Вилити сметану (жирність – від 20%. Від жирності сметани залежить щільність сиру – якщо сметана дуже жирна, сир матиме консистенцію масла).

Step 3

Марлю зв’язати і підвісити (бажано – у холодильнику) на добу.

Step 4

Підкласти під клунок посудину для того, щоб стікала сироватка.

Step 5

Через добу ніжний сир готовий. З 500 гр. сметани отримуємо приблизно 380-400 гр. сиру.

100_9199

Тип рецепту: Теги: , , Інгредієнти:
Середній бал

(5 / 5)

5 5 2
Оцінити цей рецепт

2 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • kabachky

    Кабачки на зиму

  • pomidory_marynovani_1

    Помідори мариновані

  • kabachky_gostri_1

    Ікра кабачкова гостра

  • 100_7557

    Запечений камамбер з яблуками та журавлиною

  • 100_7497

    Рулет з оселедцем

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар