Паска традиційна | Сooking - Готувати легко!

Паска традиційна

2013-04-28
100_7475
  • Час для підготовки : 0m
  • Час готування : 0m
  • Загальний час : 0m

Паску печуть обов’яково з добрими помислами. Тоді вона буде пухка і висока. Існує прикмета – якщо паска смачна, то й рік буде вдалим.

Дріжджі для паски мають бути свіжими, з приємним дріжджовим запахом, борошно – тільки вищого гатунку, масло – свіже, високої жирності. Господині радять не допускати протягів, коли печеться паска.

Ingredients

  • Розчина:
  • півлітри молока
  • 100 гр. дріжджів
  • півлітри борошна
  • дрібка солі
  • півсклянки цукру
  • Тісто:
  • 20 жовтків
  • 1,5 скл. цукру
  • 100 гр. вершкового масла
  • 1 лимон
  • 1,5 кг борошна
  • олія для змащення
  • родзинки за смаком

Method

Step 1

Щоб приготувати розчину, до теплого молока додати дріжджі. Для кращого бродіння дріжджі у молоці повинні плавати грудками. Додати борошно, сіль і цукор. Поставити у тепле місце. Розчина має збільшитися у 2-3 рази.

Step 2

Коли підійде розчина, вилити до неї збиті з цукром на піну жовтки. Додати розтоплене (охолоджене) масло, цедру лимона. Досипати потрохи, вимішуючи, борошно. Тісто треба місити годину. Воно має стати м'яким і відставати від рук. Наприкінці можна додати родзинки за смаком.

Step 3

Форми для випікання паски змастити олією. Дно і стінки форми вистелити пергаментним папером (стінки зробити на 5-6 см. вищими, ніж форма), змастити папір олією.

Step 4

Викласти тісто у підготовлені форми, заповнюючи їх не більше, ніж наполовину. Верх тіста змасити яйцем і поставити у тепле місце на півгодини, щоб підросло.

Step 5

Поставити форми у розігріту духовку (230-220 градусів) і одразу зменшити температуру до 190-200 градусів. Пекти 1 годину, не відчиняючи дверцята.

Step 6

Паску не варто різати, як хліб. Її нарізають кружальцями, починаючи знизу. Кількість продуктів розрахована на 5 пасок, що на фото.

Середній бал

(4.3 / 5)

4.3 5 7
Оцінити цей рецепт

7 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • brayni

    Брауні (класичний рецепт)

  • Queijadas

    Смаколик з Португалії “Queijadas”

  • 101_8030

    Пляцок “Сонце на перині”

  • pyrih_z_persykamy

    Пиріг з персиками

  • kabachky

    Кабачки на зиму

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар