Пісочний пиріг з вишнями і пінкою | Сooking - Готувати легко!

Пісочний пиріг з вишнями і пінкою

2013-07-07
100_6556
  • Yield : 1 пиріг діаметром 26-28 см.
  • Servings : 12-16 порцій
  • Час для підготовки : 0m
  • Час готування : 45m
  • Загальний час : 0m

Пиріг з вишнями – справжня літня класика і смакота. А якщо вона ще й під ніжною білковою пінкою, – то й взагалі за вуха не відтягнути :)

Словом, немає літа без вишневого пирога!

Ingredients

  • Тісто:
  • 350 гр. борошна
  • 150 гр. вершкового масла
  • 5 жовтків
  • 50 гр. цукру
  • ва­нілін
  • лимонна цедра
  • Пінка:
  • 200 гр. цукру
  • 5 білків
  • Начинка:
  • 500 гр. вишень

Method

Step 1

Масло посікти з борошном, додати цукор, жовтки, ванілін, цедру і замісити тісто.

Step 2

Викласти тісто шаром завтовшки 1 см у змащену жи­ром форму, а зверху накласти вишень без кісто­чок. Пекти у гарячій духовці (220-240° С) протя­гом 35 хв.

Step 3

Спечений, ще гарячий, пиріг покри­ти збитою з цукром піною з білків і поставити ще раз на кілька хвилин у духов­ку, щоб піна підсохла (треба слідкувати, щоб піна не надто зарум'янилася).

Середній бал

(4.7 / 5)

4.7 5 11
Оцінити цей рецепт

11 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • brayni

    Брауні (класичний рецепт)

  • Queijadas

    Смаколик з Португалії “Queijadas”

  • 101_8030

    Пляцок “Сонце на перині”

  • pyrih_z_persykamy

    Пиріг з персиками

  • kabachky

    Кабачки на зиму

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар