Пляцок “Хвилі Дунаю з яблуками” | Сooking - Готувати легко!

Пляцок “Хвилі Дунаю з яблуками”

2013-05-07
Безимени-1
  • Servings : 12
  • Час для підготовки : 0m
  • Час готування : 0m
  • Загальний час : 3:0 h

“Хвилі Дунаю з яблуками” – святковий пляцок з ніжним кремом і приємною яблучною кислинкою. Він простий у приготуванні, а розріз – розкішний – дійсно нагадує хвилі.

Ingredients

  • Тісто:
  • 3 яйця
  • 1,5 скл. борошна
  • 1/3 скл. цукру
  • 150 гр. масла
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • 2 ст.л. какао
  • 1,5 ст.л. молока
  • півкілограма яблук
  • Крем:
  • 500 мл молока
  • 2 пачки пудингу; вага 1 пачки - 40 гр.
  • 150 гр. масла
  • 1/3 скл. цукру
  • + какао

Method

Step 1

Масло збити з цукром, додаючи по одному яйцю. Потім додати борошно з розпушувачем - і збити всю масу разом.

Step 2

У змащену форму ( найкраще - прямокутну - 20x24 см) викласти половину тіста. До іншої половини додати какао і молоко, ретельно перемішати. Викласти коричневе тісто поверх білого.

Step 3

Яблука почистити і порізати на 4 або 8 частин (залежно від розміру). Дольки яблук втиснути у тісто.

Step 4

Випікати пляцок у розігрітій до 190 градусів духовці протягом 35-40 хв. Готовому пляцку дати охолонути.

Step 5

Щоб зробити крем, 1,5 скл. молока закип'ятити з цукром і додати розчинений у 0,5 скл. холодного молока порошок пудингів. Помішуючи (на малому вогні) дати пудингу загуснути. Повністю охолодити.

Step 6

Холодний пудинг збити з маслом в однорідну масу.

Step 7

Готову масу викласти на пиріг і посипати зверху какао. Покласти на кілька годин у холодильник.

Середній бал

(4.1 / 5)

4.1 5 15
Оцінити цей рецепт

15 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • nugat_1

    Нугати

  • Безимени-1

    Салат “Ніжний”

  • 100_7557

    Запечений камамбер з яблуками та журавлиною

  • 100_7497

    Рулет з оселедцем

  • 100_7456

    Стейки тунця у соєво-медовому маринаді

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар