Пляцок “Санта-Барбара” | Сooking - Готувати легко!

Пляцок “Санта-Барбара”

2013-03-09
Безимени-1
  • Servings : 14
  • Час для підготовки : 60m
  • Час готування : 60m
  • Загальний час : 2:0 h

Пляцки – традиційна для Західної України святкова випічка. Їх нарізають квадратними шматками – спеціально, щоб було видно багатий гарний розріз, яким пляцки славляться.

Пляцки стали кулінарним символом Західної України.

100_0635

CooKING пропонує приготувати цей традиційний смаколик, щоправда, з іноземною назвою.  Але вона якраз до речі :) . Мабуть, пам’ятаєте серіал “Санта-Барбара” і його знамениті арки? І у цьому пляцку також є арки – яблучні.

100_0620

А ще він, як і личить доброму пляцкові, багатий смаковим розмаїттям і стане окрасою святкового столу.

Діаметр форми – 24 см.

Ingredients

  • Тісто
  • 0,5 кг борошна
  • 1 скл. цукру
  • 250 гр. масла
  • 1 п. розпушувача
  • 3-4 ст. л. сметани
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 5 жовтків
  • 2-3 ст.л. какао
  • Начинка:
  • 9 невеликих яблук
  • пачка вишневого киселю
  • 5 білків
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • жменька горіхів
  • Макова начинка:
  • 1 скл. маку
  • молоко
  • родзинки
  • 1 яйце
  • 2-3 ст. л. цукру

album_pic (1)

Method

Step 1

З вказаних продуктів (крім какао) замісити м'яке тісто, розділити його на дві частини: більшу і меншу. До меншої частини додати какао, вимісити і покласти у морозилку. Більшу частину тіста викласти у змащену жиром форму, посипати тісто сухарями.

Step 2

Мак запарити гарячим молоком і перемолоти. Додати яйце, цукор і родзинки (факультативно).

Step 3

Яблука почистити, розрізати навпіл, акуратно вирізати середину. Наповнити її маковою начинкою і покласти підготовлені яблука на викладене у формі тісто маком донизу.

Step 4

Білки збити з цукром і вишневим киселем (порошком). Вилити готову піну на яблука і посипати зверху подрібненими горіхами.

Step 5

Дістати з морозилки шоколадне тісто, натерти його на тертці на піну, тобто покрити ним пляцок.

Step 6

Випікати пляцок при 180 градусах 50 хв. - годину. Коли охолоне, нарізати квадратиками.

100_0632

100_0628

 

 

Середній бал

(4 / 5)

4 5 10
Оцінити цей рецепт

10 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • 101_8030

    Пляцок “Сонце на перині”

  • pyrih_z_persykamy

    Пиріг з персиками

  • kabachky

    Кабачки на зиму

  • pomidory_marynovani_1

    Помідори мариновані

  • kabachky_gostri_1

    Ікра кабачкова гостра

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар