Пляцок “Сонце на перині” | Сooking - Готувати легко!

Пляцок “Сонце на перині”

2014-08-04
101_8030
  • Yield : Пляцок діаметром 26-28 см
  • Servings : 10-12 порцій
  • Час для підготовки : 60m
  • Час готування : 60m
  • Загальний час : 2:0 h

Яскравий літній дуже смачний пляцок з сиром і абрикосами на пісочному тісті.

Ingredients

  • Тісто:
  • 3 скл. борошна
  • 250 гр. масла (або маргарину)
  • 5 жовтків
  • 3 ст.л. цукру
  • 2 ч.л. розпушувача
  • Сиркова маса:
  • 500 го. сиру
  • 1 жовток
  • 0,5 скл. цукру
  • 125 гр. розтопленого масла
  • 1 ст.л. крохмалю
  • 1 ст.л. манки
  • Білкова маса:
  • 6 білків
  • 1 скл. цукру
  • +абрикоси (3-4 шт. великих або 10-12 шт. маленьких)

Method

Step 1

Борошно (з розпушувачем) посікти з маслом в крихти, додати жовтки, цукор і швидко замісити тісто. Розділити тісто на дві частини - більшу і меншу. Більшу частину покласти на 30 хв. в холодильник, меншу - в морозильну камеру.

Step 2

Для сиркової маси всі компоненти з'єднати і вимішати. Щоб маса була гладкою й однорідною, сир попередньо змолоти на м'ясорубці або блендером.

Step 3

Для білкової маси білки збити з цукром у міцну піну.

Step 4

Абрикоси розділити на половинки.

Step 5

Викласти більшу частину тіста у форму, розрівняти, зробити бортики. На тісто викласти сиркову масу. На сир покласти половинки абрикосів - зрізом вверх. На абрикоси акуратно викласти білкову піну. Поверх білків натерти на дрібній тертці меншу частину тіста, щоб воно повністю покрило пиріг.

Step 6

Пекти пляцок протягом години у розігрітій до 180 градусів духовці.

 

Середній бал

(4.4 / 5)

4.4 5 5
Оцінити цей рецепт

5 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • brayni

    Брауні (класичний рецепт)

  • Queijadas

    Смаколик з Португалії “Queijadas”

  • pyrih_z_persykamy

    Пиріг з персиками

  • kabachky

    Кабачки на зиму

  • pomidory_marynovani_1

    Помідори мариновані

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар