Пляцок “Циганські стежки” | Сooking - Готувати легко!

Пляцок “Циганські стежки”

2013-04-21
tsyhanski_stezhky_1
  • Час для підготовки : 0m
  • Час готування : 0m
  • Загальний час : 0m

На національному прапорі циган зображене червоне колесо – символ вічної дороги. І цей коловорот знайшов відображення у пляцку “Циганські стежки” – яскравому, несподіваному і, певна річ, смачному.

Ingredients

  • Тісто:
  • 9 білків
  • 4 жовтки
  • 1,5 скл. цукру
  • 20 гр. ванільного цукру
  • 1,5 скл. борошна + 2 ст.л. борошна
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 1 скл. олії
  • 1 ст.л. какао
  • 3 ст.л. сухого маку
  • кисіль вишневий
  • Начинка:
  • 400 гр. солодкої сиркової маси
  • 5 пачок желе

Method

Step 1

Білки збити у міцну піну, поступово додаючи цукор і ванільний цукор.

Step 2

Додати просіяне з розпушувачем борошно і олію, акуратно перемішати.

Step 3

Поділити тісто на 4 рівні частини, до кожної з них додати: І - 4 жовтки і 2 ст.л. борошна. ІІ - 1 ст.л. какао. ІІІ - вишневий кісіль. IV - 3 ст.л. сухого маку. Якщо котрась з частин буде густіша, ніж інші, додати до неї 1 жовток.

Step 4

Форму (розмір - 25х35; для форми розміром 20х20 всі складники зменшити вдвічі) вистелити пергаментом. Класти по 2 ст.л. кожного типу тіста у центр форми - одне на інше. Тісто розтікатиметься формою, формуючи круги. По готовому коржу можна провести зубочисткою у кількох місцях - до центру і від центру.

Step 5

Випікати корж у розігрітій до 180 градусів духовці 45 хв.

Step 6

Спечений корж охолодити і розрізати горизонтально на 2 частини.

Step 7

Щоб приготувати начинку, 4 пачки желе розчинити в 1 скл. гарячої води кожну. Коли желе застигне, нарізати його невеликими кубиками.

Step 8

Останню пачку желе також розчинити в 1 скл. гарячої води, дати желе трохи застигнути. З'єднати його з розтертою сирковою масою і подрібненим желе. Дати масі застигнути і перемазати нею коржі.

Step 9

Покласти пляцок на ніч в холодильник, щоб начинка цілком застигла.

Середній бал

(4.2 / 5)

4.2 5 11
Оцінити цей рецепт

11 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • nugat_1

    Нугати

  • Безимени-1

    Салат “Ніжний”

  • 100_7557

    Запечений камамбер з яблуками та журавлиною

  • 100_7497

    Рулет з оселедцем

  • 100_7456

    Стейки тунця у соєво-медовому маринаді

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар