Польський яблучний пиріг | Сooking - Готувати легко!

Польський яблучний пиріг

2013-09-17
Без имени-1
  • Час для підготовки : 0m
  • Час готування : 0m
  • Загальний час : 0m

Восени дуже добре смакують яблучні пироги. Мабуть, разом із запахом осіннього листя і приємної прохолоди з’являється й запах духмяної яблучної випічки з ванільним ароматом.Осінні вечори ніби змушують загорнутися в плед і смакувати такими добрими пирогами, як цей, і духмяним какао.

Без зайвої скромності скажу, що цей пиріг дійсно дуже смачний. Варто спробувати!

Ingredients

  • 300г-350 гр. борошна
  • 150 гр. вершкового масла
  • 2/3 склянки цукрової пудри
  • 1 яйце + 1 жовток
  • 1 ст. л . сметани
  • 1 ч. л . розпушувача
  • 400 мл молока
  • 3 ст. л . цукру
  • 800 гр. яблук
  • 1 пакетик ванільного пудингу
  • крихти білого хліба

Method

Step 1

Для тіста. Масло збити. Додати цукрову пудру і ще раз збити. Масу перемішати з жовтком, яйцем і сметаною. Додати борошно, просіяне з розпушувачем, і замісити тісто. Воно буде м'яке, до рук не прилипатиме. Розділити тісто на дві частини - більшу і меншу. Більшу частину покласти у холодильник , а меншу - у морозильник на 2 години.

Step 2

Для начинки:. Яблука помити, почистити, розрізати на четвертинки, вирізати серцевину. Нарізати тонкми брусочками. Приготувати пудинг: 200 мл. молока довести до кипіння. У склянці змішати молоко, що залишилося, порошок пудингу і цукор. Влити суміш у кипляче молоко. Довести до кипіння і варити до загустіння.

Step 3

Більшу частину тіста з холодильника викласти на змащену маслом форму, розрівняти руками і зробити бортики. На дно покришити білий хліб. Яблука змішати з більшою частиною пудингу і викласти у форму. Зверху викласти пудинг, що залишився. Дістати з морозилки меншу частину тіста і натерти його на великій терці поверх начинки, щоб воно покрило весь пиріг.

Step 4

Духовку розігріти до 200 градусів, покласти пиріг і знизити температуру до 180 градусів. Випікати пиріг 50-60 хвилин. Готовий пиріг охолодити. Розрізати тільки холодним, найкраще - наступного ранку.

Середній бал

(4.4 / 5)

4.4 5 7
Оцінити цей рецепт

7 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • brayni

    Брауні (класичний рецепт)

  • Queijadas

    Смаколик з Португалії “Queijadas”

  • 101_8030

    Пляцок “Сонце на перині”

  • pyrih_z_persykamy

    Пиріг з персиками

  • rulet

    Медовий рулет

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар