Пиріг “До посту” | Сooking - Готувати легко!

Пиріг “До посту”

2013-04-15
100_5837
  • Yield : пиріг діаметром 18 см
  • Servings : 4-6
  • Час для підготовки : 1:10 h
  • Час готування : 35m
  • Загальний час : 1:45 h

Хоч цей пиріг – з нехитрих складників, але ж який смачний, ще й простий і швидкий у приготуванні!

Рецепт стане у нагоді, коли у холодильнику – обмаль продуктів, а смачненького – хочеться :)

Ingredients

  • Тісто:
  • 1,5 скл. борошна
  • 2 ст.л. цукру
  • 6 ст.л. крижаної води
  • 5 ст.л. олії
  • ванільний цукор - 10 гр.
  • сода - на кінчику ножа
  • дрібка солі
  • Начинка:
  • ягоди (за смаком) або густе варення - 1 скл.
  • 3 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. борошна

Method

Step 1

Просіяти склянку борошна, додати олію, воду, цукор, ванільний цукор, сіль. Перемішати. Додати решту борошна з содою і замісити гладке еластичне тісто. Готове тісто покласти в холодильник на 1 годину.

Step 2

До ягід (або варення) додати цукор і борошно, перемішати.

Step 3

Тісто поділити на дві частини - більшу і меншу. Більшу частину розкачати, викласти у форму, зробивши бортики. Викласти начинку. Розкачати меншу частину тіста, накрити нею пиріг, защипати краї.

Step 4

Змастити пиріг олією і посипати цукром. Всередині пирога зрибити дірку - щоб виходила пара.

Step 5

Випікати пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хв. Готовність перевірити зубочисткою: якщо вона суха - можна виймати.

Середній бал

(5 / 5)

5 5 3
Оцінити цей рецепт

3 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • brayni

    Брауні (класичний рецепт)

  • Queijadas

    Смаколик з Португалії “Queijadas”

  • 101_8030

    Пляцок “Сонце на перині”

  • pyrih_z_persykamy

    Пиріг з персиками

  • kabachky

    Кабачки на зиму

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар