Пиріг “Рататуй” – Tourte à la ratatouille | Сooking - Готувати легко!

Пиріг “Рататуй” – Tourte à la ratatouille

2013-07-13
100_2106
  • Servings : 8-10 порцій
  • Час для підготовки : 0m
  • Час готування : 0m
  • Загальний час : 0m

Помандруймо в Ніццу — на батьківщину tourte à la ratatouille — пирога з рататуєм!

Рататуй (фр. ratatouille — від дієслова touiller — мішати, помішувати) — традиційна страва провінційної французької кухні, овочеве рагу, поширене у регіоні Прованс. Ця страва, яку придумали французькі селяни, стала популярною у всьому світі завдяки однойменному мультфільму про пригоди мишеня Ремі.

У цьому рецепті рататуй гармонійно доповнює хрумке пісочне тісто. Традиційно tourte à la ratatouille подають гарячим.

Смачного!

Ingredients

  • Тісто:
  • борошно 300-350 гр.
  • масло вершкове - 150 гр.
  • вода - 100 мл
  • яйця - 2 шт.
  • сіль
  • Начинка:
  • кабачок - 2 шт.
  • перець болгарський - 3 шт.
  • помідор - 6 шт.
  • баклажани - 2 шт.
  • цибуля - 1 шт.
  • петрушка - пучок
  • часник - 2 зубці
  • олія оливкова, сіль, перець чорний мелений

Method

Step 1

Кабачки та баклажани почистити, нарізати дрібними кубиками. Перець запекти в духовці до м'якості, зняти шкірку.

Step 2

Кабачки та баклажани обсмажити в оливковій олії, щоб зарум'янилися. Готові викласти на паперові рушнички, щоб ввібрали зайвий жир.

Step 3

Цибулю нарізати дрібно, обсмажити на малому вогні. Перець нарізати соломкою і додати до цибулі. Помідори почистити, видалити насіння і порізати кубиками. Додати до цибулі та перцю. Туди ж додати подріблений часник, пучечок петрушки та дрібку майорану. Тушити, доки вся рідина не випарується, а овочі зм'якнуть.

Step 4

Готову суміш з'єднати з кабачками та баклажанами, посолити і поперчити.

Step 5

Приготувати тісто. Для цього змішати разом м'яке масло, борошно, яйця і додати крижану воду. Замісити еластичне тісто (борошна, можливо, треба буде трохи більше). Розділити його на дві частини: більшу та меншу.

Step 6

Форму для випікання змастити жиром, тісто розкачати. Викласти більшу частину тіста у форму, зробивши бортики. Викласти начинку і накрити меншим пластом тіста.

Step 7

Випікати при 190 градусах приблизно 35 хв.

 

Середній бал

(5 / 5)

5 5 1
Оцінити цей рецепт

1 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • 100_7557

    Запечений камамбер з яблуками та журавлиною

  • kekery_syrni3

    Сирні крекери (Crackers au fromage)

  • pyrih_abrykosy

    Тарт з абрикосами та розмарином

  • khlib

    Хліб тостовий

  • haleta_ratatuj_1

    Галета “Рататуй”

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар