Пиріг з пінкою | Сooking - Готувати легко!

Пиріг з пінкою

2013-07-28
pyrih_z_pinkoyu
  • Час для підготовки : 0m
  • Час готування : 0m
  • Загальний час : 0m

Дійсно смачний запашний пиріг з ніжною білковою пінкою та ванільною ноткою.

 

Ingredients

  • Тісто:
  • 1,5 скл. борошна
  • 3 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 3 яєчні жовтки
  • 100 гр. вершкового масла або маргарину
  • 1-2 ст.л. сметани
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • Пінка:
  • 3 білки
  • 100 гр. цукру
  • 1 ч.л. крохмалю
  • Начинка:
  • м'які груші і сливи (за смаком; тут 2 груші і 6 сливок)
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. ванільного цукру

Method

Step 1

Змішати борошно з цукром і розпушувачем, додати вершкове масло і порубати дрібно ножем або пальцями перетерти в крихту. Додати яєчні жовтки, сметану і швидко замісити однорідне гладке тісто. Покласти тісто у холодильник на 30 хвилин.

Step 2

Тісто викласти у форму (23-24 см в діаметрі), наколоти часто виделкою і покласти у духовку, попередньо нагріту до 170 градусів. Випікати 10-15 хвилин, щоб тісто підрум'янилося. Форму дістати з духовки і, поки готуватимуться пінка і начинка, дати тісту охолонути.

Step 3

Груші і сливи порізати на дрібні шматочки і змішати з 2 ст.л. цукру і 1 ч.л ванільного цукру. Білки збити з цукром у міцну піну. Наприкінці збивання додати 1 ч.л. крохмалю і обережно перемішати.

Step 4

Викласти начинку на тісто, а на начинку - піну. Покласти у духовку і випікати 30-40 хв. при 170 градусах.

Середній бал

(5 / 5)

5 5 5
Оцінити цей рецепт

5 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • brayni

    Брауні (класичний рецепт)

  • Queijadas

    Смаколик з Португалії “Queijadas”

  • 101_8030

    Пляцок “Сонце на перині”

  • pyrih_z_persykamy

    Пиріг з персиками

  • rulet

    Медовий рулет

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар