Салат “Вальдорф” | Сooking - Готувати легко!

Салат “Вальдорф”

2013-12-19
100_7442
  • Servings : 2 порції
  • Час для підготовки : 10m
  • Час готування : 5m
  • Загальний час : 15m

Салат “Вальдорф” – відомий у всьому світі і від кінця ХІХ ст., коли його скуштували вперше, не втрачає популярності.

Хоч салат є класичним, та компоненти його час від часу змінюють та додають – зокрема, добрий він з виноградом, родзинками або куркою. Але традиційним вважається поєднання яблук, селери, майонезу, лимонного соку і горіхів.

Вперше салат “Вальдорф” (англ. Waldorf salad) подали у розкішному нью-йоркському готелі “Вальдорф-Асторія”. А у 1896 році рецепт салату ввійшов у кулінарну книгу метрдотеля «Вальдорфу» швейцарця Оскара Чиркі (саме його вважають автором рецепту). За іншою версією, салат вперше з’явився у мережі ресторанів «Waldorf Lunch System», символом якої було яблуко.

Ingredients

  • яблуко - 1 шт.
  • корінь селери - 200 гр.
  • сік половини лимона
  • майонез - 50 гр.
  • горіхи грецькі - 50 гр.
  • сіль, білий перець

Method

Step 1

Селеру і яблуко почистити, натерти на великій терці.

Step 2

Горіхи (їх можна попередньо обсмажити на сухій сковорідці) подрібнити.

Step 3

Селеру змішати з яблуком, заправити соком лимона і невеликою кількістю майонезу. Посолити і додати за смаком білий перець.

Step 4

Викласти салат в салатницю, зверху посипати горіхами.

 

Середній бал

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Оцінити цей рецепт

3 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • brayni

    Брауні (класичний рецепт)

  • kabachky

    Кабачки на зиму

  • pomidory_marynovani_1

    Помідори мариновані

  • kabachky_gostri_1

    Ікра кабачкова гостра

  • nugat_1

    Нугати

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар