Шоколадний тарт “Франш-Конте” | Сooking - Готувати легко!

Шоколадний тарт “Франш-Конте”

2013-04-16
albudm_pic.phgp
  • Yield : 1 тарт діаметром 18 см.
  • Servings : 6
  • Час для підготовки : 30m
  • Час готування : 40m
  • Загальний час : 1:10 h

Популярним цей тарт став тоді, коли його рецепт з’явився у книзі знаменитого французького актора і гурмана Жерара Депардьє «Моя кухня».

Тарт “Франш-Конте”, як і пасує страві французької кухні, – це максимум насиченого благородного смаку.

Ingredients

  • Тісто:
  • жовтки – 1 шт.
  • борошно – 110 гр.
  • цукор – 1,5 ст.л.
  • масло вершкове – 75 гр.
  • Начинка:
  • шоколад чорний або молочний – 100 гр.
  • вершки жирні – 120 мл.
  • жовтки – 1 шт.

Method

Step 1

Масло перетерти з борошном, додати жовток, цукор і 1 ст.л. крижаної води. Замісити м’яке тісто.

Step 2

Викласти тісто у форму, зробити бортики. Наколоти виделкою і покласти на 15 хв. у морозилку. Опісля випікати у духовці 20 хв. при 180 градусах.

Step 3

Поки печеться корж, приготувати начинку. Шоколад поламати, залити вершками, варити на повільному вогні, помішуючи, – до утворення гладкої і блискучої маси. Зняти з плити. Дати трохи охолонути, додати жовток, перемішати.

Step 4

Вилити масу на спечений корж і випікати ще 5 хв. Готова начинка буде трохи “тремтіти”.

Step 5

Тарт охолодити і покласти у холодильник.

Середній бал

(5 / 5)

5 5 3
Оцінити цей рецепт

3 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • brayni

    Брауні (класичний рецепт)

  • Queijadas

    Смаколик з Португалії “Queijadas”

  • 101_8030

    Пляцок “Сонце на перині”

  • pyrih_z_persykamy

    Пиріг з персиками

  • nugat_1

    Нугати

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар