Штрудель по-сільському | Сooking - Готувати легко!

Штрудель по-сільському

2013-05-01
Без имени-1
  • Yield : штрудель шириною 8 см., довжиною - 40-50 см.
  • Servings : 10
  • Час для підготовки : 1:10 h
  • Час готування : 60m
  • Загальний час : 2:10 h

Штрудель – це рулет з начинкою із пісного тіста. Його появі ми завдячуємо австрійцям. Класичний штрудель – солодкий – з яблуками або з вишнею. Рідше печуть штруделі з несолодкою начинкою: сиром, зеленню. CooKING  пропонує власне несолодкий варіант штруделя – з ковбасою, картоплею і зеленню. Він підходить на щодень – страва проста, але смачна, смакує зі сметаною і овочами.

Ingredients

  • Тісто:
  • 200-250 гр. борошна
  • 20 мл соняшникової олії
  • 1/2 ч.л. солі
  • 90-100 мл води
  • Начинка:
  • 8-10 невеликих картоплин
  • ковбаса - 300 гр.
  • пучок зелені (петрушки, кропу)
  • 2 великі зубчики часнику
  • 5 ст.л. сметани
  • сіль-перець
  • 50-80 гр. масла вершкового
  • +2-3 ст.л. сметани

Method

Step 1

Усі компоненти (борошно, олія, сіль, вода) для тіста змішати міксером або руками на робочій поверхні. Замісити еластичне тісто. Надати йому кулясту форму і перекласти на змащену олією поверхню. Змастити олією всю кульку, дати тісту постояти 40 хв.

Step 2

Для начинки відварити майже до готовності картоплю, натерти її на великій тертці, додати нарізану невеликими кубиками ковбасу, дрібно нарізаний пучок зелені, подрібнений часник, сіль, перець і сметану.

Step 3

Тісто максимально тонко, щоб аж просвічувалося, розтягнути руками. Це можна робити на розрізаному поліетиленовому пакеті, він щільніший, ніж харчова плівка, з його допомогою зручніше скручувати штрудель. Розтягнуте тісто змастити частиною розтопленого вершкового масла, викласти начинку, яку зверху змастити сметаною (2-3 ст.л.). Скрутити штрудель і обережно перекласти на змащену форму. Змастити весь штрудель розтопленим маслом.

Step 4

Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45 хв. - 1 години. Через півгодини випікання змастити штрудель розтопленим маслом.

 

Середній бал

(5 / 5)

5 5 2
Оцінити цей рецепт

2 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • kekery_syrni3

    Сирні крекери (Crackers au fromage)

  • khlib

    Хліб тостовий

  • 100_2106

    Пиріг “Рататуй” – Tourte à la ratatouille

  • haleta_ratatuj_1

    Галета “Рататуй”

  • ss

    Хліб цільнозерновий

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар