Смаколик з Португалії “Queijadas” | Сooking - Готувати легко!

Смаколик з Португалії “Queijadas”

2014-10-30
Queijadas
  • Yield : 20 щт.
  • Час для підготовки : 40m
  • Час готування : 30m
  • Загальний час : 1:10 h

Помандруймо у Португалію – країну особливу, яскраву та життєрадісну.

Там на прилавках, мабуть, кожного магазину можна побачити їх :) – тістечка з листкового тіста і, як правило, із заварним кремом. Люблять їх і португальці, і туристи.

А щоб за смаколиком не вирушати у далеку дорогу, ми приготуємо ці ароматні тістечка, а саме їх різновид queijadas (“кейжáдаш”) самотужки.

Ingredients

  • 400 гр. листкового тіста
  • 400-500 гр. цукру
  • 200 мл. води
  • шкірка одного лимона
  • 5 великих яєць + 2 жовтки
  • 250 гр. кисломолочного сиру
  • олія для змащування формочок

Процес приготування queijadas

Method

Step 1

Листкове тісто розморозити, дуже тонко розкачати, вирізати кружечки потрібного діаметру і викласти їх у формочки (наприклад, для кексів, діаметром 5-7 см), які попередньо злегка змастити олією.

Step 2

Цукор залити водою, покласти порізану шкірку лимона. Перемішати. Варити на середньому вогні, щоб температура рідини досягла 103 градуси. Зняти з плити і витягнути шкірку лимона.

Step 3

Збити яйця з жовтками. Не припиняючи збивати, ввести у масу цукровий сироп. Перемішати. Якщо сир дуже зернистий, протерти його через сито. Додати сир до цукрово-яєчної маси. Перемішати.

Step 4

Викласти начинку (вона буде досить рідкою) у формочки, наповнюючи кошички з тіста майже до країв.

Step 5

Випікати у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30 хв.

Step 6

Готові тістечка остудити, вийняти з формочок і посипати цукровою пудрою.

 

Середній бал

(4.7 / 5)

4.7 5 6
Оцінити цей рецепт

6 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • brayni

    Брауні (класичний рецепт)

  • 101_8030

    Пляцок “Сонце на перині”

  • pyrih_z_persykamy

    Пиріг з персиками

  • rulet

    Медовий рулет

  • Без имени-1

    Польський яблучний пиріг

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар