Тісто для піци | Сooking - Готувати легко!

Тісто для піци

2013-03-13
100_4757
  • Yield : 2 піци 26 см. у діаметрі
  • Servings : 10
  • Час для підготовки : 15m
  • Час готування : 15m
  • Загальний час : 1:30 h

Піца (італ. – pizza) – кулінарний символ Італії. Її рецептів є безліч, та найголовніше у кожній піці – тісто. Не всі знають, що класичне тісто для піци готують з найпростіших компонентів – дріжджів, води, борошна і олії.  Ані молока, ані яєць, ані масла для справжньої піци не потрібно.

Ingredients

  • борошно - 450 гр.
  • дріжджі сухі - 7 гр.
  • олія оливкова - 2 ст. л.
  • сіль - 1/2 ч.л.
  • цукор - 1 ч.л.
  • вода тепла - 250 мл.

Method

Step 1

Дріжджі змішати з цукром, додати трохи води і поставити на 10-15 хв. у тепле місце, - щоб піднялася "шапочка".

Step 2

З борошна, олії, солі, решти води і дріжджів, що підійшли, замісити м'яке еластичне тісто.

Step 3

Поставити тісто, прикривши рушником, на 1 годину у тепле місце, щоб підійшло. До слова, це тісто можна зберігати у холодильнику кілька днів.

Step 4

Тісто тонко розкачати, а ще краще - розподілити руками. Змастити соусом. Начинка - до смаку.

Step 5

Випікати на максимальній температурі (240-250 градусів) 8-10 хв., потім посипати піцу натертим сиром і випікати ще 5 хв.

Безимени-1d

 

100_0499

Середній бал

(4.3 / 5)

4.3 5 7
Оцінити цей рецепт

7 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • kekery_syrni3

    Сирні крекери (Crackers au fromage)

  • khlib

    Хліб тостовий

  • 100_2106

    Пиріг “Рататуй” – Tourte à la ratatouille

  • haleta_ratatuj_1

    Галета “Рататуй”

  • kapreze

    Капрезе

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар