Торт “Кароліна” | Сooking - Готувати легко!

Торт “Кароліна”

2013-03-20
100_4680
  • Servings : 14
  • Час для підготовки : 0m
  • Час готування : 0m
  • Загальний час : 0m

Торт “Кароліна”- торт для свята і великої компанії, адже має 11 см. заввишки і діаметр - 28 см. Поза тим, він нескладний у приготуванні, а смак Вас приємно порадує: не надто солодкий, попри масляний крем, – легкий, яблука додають кислинку, а чорнослив і курага – вітамінів.

Стане окрасою святкового столу.

Ingredients

  • Тісто:
  • яйця – 10 шт.
  • цукор – 2 скл.
  • борошно – 2 скл.
  • крохмал картопляний - 1/3 скл.
  • какао – 4 ст.л.
  • сода – 1 ч.л.
  • розпушувач – 1 десертна ложечка
  • ванільний цукор – 10 гр.
  • Крем:
  • сметана – 1 скл.
  • цукрова пудра – 1 скл.
  • масло вершкове – 300 гр.
  • яблука – 3 шт.
  • курага – 100 гр.
  • чорнослив – 100 гр.
  • горіхи - 50 гр.
  • родзинки – 100 гр.
  • цукор – 100 гр.
  • вода – 150 гр.

Method

Step 1

Яйця і цукор збити до утворення густої маси.

Step 2

Додати (всі складники попередньо змішати разом) борошно, крохмал, какао, соду, погашену оцтом, розпушувач і ванільний цукор.

Step 3

Поділити отриману масу навпіл, випекти два коржі, кожен розрізати вздовж.

Step 4

Сметану збити з 1/2 скл. цукрової пудри, решту пудри збити з маслом.

Step 5

До збитого масла цівкою додати сметанну масу і добре вимішати.

Step 6

Чорнослив, курагу, родзинки (кількість – за смаком) залити окропом і варити кілька хвилин, щоб стали м’які. Охолодити, висушити паперовим рушником і перемолоти на м’ясорубці, у комбайні або блендером.

Step 7

Яблука нарізати маленькими шматочками. З води і цукру зварити сироп, залити ним яблука і варити, щоб стали м’які.

Step 8

Горіхи (грецькі, арахіс, фундук тощо) перемолоти.

Step 9

Перемазати коржі, посипавши поверх крему перший і третій корж перемеленими чорносливом, курагою і родзинками, а другий – яблуками і горіхами.

Step 10

Прикрасити торт за смаком.

Безимени-1 100_4685 100_4679 100_7570

Середній бал

(4.1 / 5)

4.1 5 11
Оцінити цей рецепт

11 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • 101_8030

    Пляцок “Сонце на перині”

  • pyrih_z_persykamy

    Пиріг з персиками

  • kabachky

    Кабачки на зиму

  • pomidory_marynovani_1

    Помідори мариновані

  • kabachky_gostri_1

    Ікра кабачкова гостра

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар