Торт королеви Вікторії | Сooking - Готувати легко!

Торт королеви Вікторії

2013-06-11
ppp
  • Час для підготовки : 0m
  • Час готування : 0m
  • Загальний час : 0m

Цей торт готується досить швидко і просто, і ще швидше з’їдається. І до всього має цікаву історію, таку собі кулінарну легенду.

“Після смерті чоловіка принца Альберта в 1867 році вбита горем королева Вікторія віддалилася від суспільства. Кажуть, що через кілька років її вмовили почати давати прийоми в саду, щоб придворні могли знову бачити королеву на чаюваннях, де особливим делікатесом став повітряний бісквіт, перемазаний варенням або рідким джемом з ягід. Саме його стали називати “Тортом королеви Вікторії” або вікторіанським бісквітом.

Ingredients

  • Вершкове масло (кімнатної температури) – 175 г
  • Цукор - 175 г
  • Яйця (розтерті) – 3 шт.
  • Молоко жирне – 2 ст.л.
  • Борошно – 175 г
  • Розпушувач – 0,5 ч.л
  • Ванільний екстракт або цукор – 1 ч.л
  • Малинове варення
  • Для вершкового крему: Вершки для збивання – 250 г
  • Для масляного крему: Вершкове масло – 75 г
  • Цукрова пудра (просіяти) – 150 г
  • Молоко жирне – 1 ст.л

Method

Step 1

Класичний вікторіанський масляний бісквіт готують з рівної за вагою кількості вершкового масла, цукру, борошна і яєць.

Step 2

У великій ємності міксером збити розм'якшене вершкове масло з цукром і ванільним цукром (екстрактом) до стану збитих вершків.

Step 3

Окремо злегка збити яйця, можна просто виделкою. Додати частинами яйця в масляну суміш і ретельно збити.

Step 4

Просіяти борошно з розпушувачем і невеликими порціями ввести в масу, продовжуючи збивати але вже на найменшій швидкості.

Step 5

Влити молоко і добре перемішати.

Step 6

Розділити тісто по двом однаковим силіконовим формам порівну. Розрівняти поверхню.

Step 7

Випікати бісквіти в духовці при 180 градусах по 25 хвилин.

Step 8

Залишити бісквіти у формі на 10 хвилин, потім викласти на решітку до повного охолодження.

Step 9

Для вершкового крему необхідно збити вершки в стійку піну.

Step 10

Масляний крем готуємо так: Для цього потрібно збити масло з цукровою пудрою, молоком і ванільним цукром у пишний світлий крем.

Step 11

Збираємо торт: Один корж намазати кремом. Інший малиновим варенням. Покласти коржі один на одного, з'єднавши начинки. Прикрасити цукровою пудрою і свіжими ягодами.

Люблю готувати різноманітні страви. Обожнюю страви з риби та випічку.

Середній бал

(5 / 5)

5 5 3
Оцінити цей рецепт

3 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • brayni

    Брауні (класичний рецепт)

  • Queijadas

    Смаколик з Португалії “Queijadas”

  • 101_8030

    Пляцок “Сонце на перині”

  • pyrih_z_persykamy

    Пиріг з персиками

  • 100_7557

    Запечений камамбер з яблуками та журавлиною

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар