Торт “Непереможний Наполеон” | Сooking - Готувати легко!

Торт “Непереможний Наполеон”

2013-04-12
napoleon_1
  • Yield : 1 торт діаметром 26 см
  • Час для підготовки : 0m
  • Час готування : 0m
  • Загальний час : 0m

Багатством яскравих смаків і неймовірним розрізом порадує Вас цей торт. Рецепт дійсно “непереможний”, адже вдало поєднує найсмачніші компоненти. Це новий погляд на класичний і улюблений “Наполеон”.

Ingredients

  • Тісто:
  • 200 гр. масла
  • 4 жовтки
  • 4 ст.л. сметани
  • 1 ст.л. оцту
  • 600 гр. борошна
  • Начинка (поділити на три частини):
  • півлітри вишень
  • 200 гр. горіхів
  • 100 гр. маку
  • 6 білків
  • 6 ст.л. цукру
  • Крем:
  • 3 жовтки
  • 1 скл. цукру
  • півлітри молока
  • 3 ст.л. борошна
  • 300 гр. масла
  • факультативно - 1 ст.л. коньяку

Method

Step 1

Масло посікти ножем з борошном, додати жовтки, сметану, оцет. Замісити м'яке тісто. Розділити його на 6 рівних частин і покласти у холодильник на 2-3 години.

Step 2

Для начинки: білки збити з цукром і щіпкою лимонної кислоти у стійку піну. Горіхи подрібнити.

Step 3

Кожну частину тіста розкачати, вирізати 6 кругів. Покласти один круг у форму. Зверху викласти вишні, посипати горіхами, викласти збиті білки, посипати маком (як смакує - або сухим, або перемеленим) і накрити, злегка притиснувши, іншим кругом тіста, який часто наколоти виделкою. Випікати корж 25 хв. при 200 градусах. Так само спекти ще два коржі.

Step 4

Для крему: жовтки розтерти з цукром, додати борошно, трохи молока, перемішати до утворення однорідної маси. Решту молока закип'ятити, влити у нього яєчну масу і варити на малому вогні приблизно 5 хв., постійно помішуючи, - до загустіння. Охолодити. Вершкове масло збити, поступово додаючи охолоджений заварний крем і коньяк.

Step 5

Коржі, верх і боки торта змастити кремом. Готовий торт має постояти у холодильнику мінімум протягом ночі.

Середній бал

(4.2 / 5)

4.2 5 20
Оцінити цей рецепт

20 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • nugat_1

    Нугати

  • Безимени-1

    Салат “Ніжний”

  • 100_7557

    Запечений камамбер з яблуками та журавлиною

  • 100_7497

    Рулет з оселедцем

  • 100_7456

    Стейки тунця у соєво-медовому маринаді

Коментарі до рецепту

  1. posted by Ірина on 15.05.2013

    Торт дуже смачний!

Надіслати коментар