Торт пісочний з маковою і горіховою начинками | Сooking - Готувати легко!

Торт пісочний з маковою і горіховою начинками

2013-06-25
100_6393
  • Servings : 10 порцій
  • Час для підготовки : 60m
  • Час готування : 40m
  • Загальний час : 1:40 h

Цей торт настільки ж легкий у приготуванні, наскільки смачний. Неможливо відмовити собі у задоволенні з’їсти шматочок маково-горіхової смакоти на хрумкому пісочному тісті.

Ingredients

  • Тісто:
  • 200 гр. борошна
  • 150 гр. вершкового мас­ла
  • 50 гр. цукру
  • Начинка макова:
  • 1 склянка маку
  • 250 гр. цукру
  • 8 яєць
  • ванілін
  • 50 гр. мелених го­ріхів
  • 50 гр. мелених білих сухарів
  • Начинка горіхо­ва:
  • 250 гр. мелених горіхів
  • 250 гр. цукру
  • 1/2 склянки вершків
  • ванілін
  • 1 білок

Method

Step 1

З борошна, жиру і цукру замісити пісочне тісто, виробити з нього корж, поколоти його і трохи підпекти в тортівниці, щоб тісто за­гусло, але не пожовкло. На підпечений корж накласти горіхову, а на неї макову начинку і допекти у гарячій духовці (200° С) протягом 30 хв. Зняти з форми.

Step 2

Начинку приготувати так: макову - мак кілька разів запарити, добре розтерти, потім всипати цукор, додаючи по-одному жовтку, і терти, поки утвориться однорідна маса, ви­мішати з білковою піною, горіхами і сухаря­ми; горіхову - мелені горіхи і цукор роз­терти з вершками, додати білок, ванілін і розтирати до утворення пухкої маси.

Step 3

Охолоджений торт по­крити шоколадною помадкою.

Середній бал

(5 / 5)

5 5 3
Оцінити цей рецепт

3 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • 101_8030

    Пляцок “Сонце на перині”

  • pyrih_z_persykamy

    Пиріг з персиками

  • kabachky

    Кабачки на зиму

  • pomidory_marynovani_1

    Помідори мариновані

  • kabachky_gostri_1

    Ікра кабачкова гостра

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар