Торт “Ювілейний” | Сooking - Готувати легко!

Торт “Ювілейний”

2013-07-04
tort_yuvilejnyj_4
  • Yield : 1 торт діаметром 28-30 см
  • Servings : 16-20
  • Час для підготовки : 0m
  • Час готування : 0m
  • Загальний час : 0m

Торт “Ювілейний” – розкішний, неймовірно смачний і дійсно святковий. Цей торт дуже великий – 28-30 см в діаметрі і висотою 10 см. За бажанням, звісно, всі складники можна зменшити вдвічі. Але якщо очікуєте в гості на важливе святкування багато гостей, готуйте повну норму – торт Вас у жодному випадку не розчарує.

Ingredients

  • Бісквіт:
  • 10 яєць
  • 10 ст.л. цукру
  • 10 ст.л. борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • Маковий корж:
  • 6 білків
  • 1 скл. цукру
  • 1 скл. сухого маку, змеленого на кавомолці
  • 1 пачка білої кокосової стружки (80-100 гр.)
  • 1 пачка ванільного цукру
  • Крем № 1:
  • 6 жовтків
  • 1 скл. цукру
  • півсклянки молока
  • 300 гр. масла
  • сік одного лимона
  • Крем № 2:
  • 1 банка вареного згущеного молока
  • 300 гр. масла
  • 1 ст.л. розчинної кави
  • 1 ст.л. коньяку або горілки
  • 200 гр. суниці (або полуниці)
  • Сироп:
  • 100 гр. цукру
  • 2 ст.л. води
  • 50 мл коньяку

Method

Step 1

Бісквітний корж: Білки збити, додаючи цукор. Акуратно перемішати з жовтками, додати борошно (двічі просіяне), змішане з розпушувачем. Злегка все вимішати, зверху вниз. Пекти 45 хвилин при температурі 200 градусів, дати постояти бісквіту 12 годин, а потім розрізати його на дві частини. Діаметр форми - 28 см.

Step 2

Маковий корж: Білки збити з цукром, додати інші складові, перемішати обережно і спекти корж при 180 градусах протягом 45 хвилин. Діаметр форми - 28 см.

Step 3

Крем № 1: Жовтки розтерти з цукром і поставити на водяну баню, потрохи вливати гаряче (кипляче) молоко. Помішувати близько 30 хв. Остудити. Збивати міксером масло і по ложці додавати масу. Наприкінці додати сік лимона.

Step 4

Крем № 2 Згущене молоко збити з маслом, додати каву, розчинену в 1 ч. л. гарячої води, і коньяк. Знову все збити міксером, додати суницю.

Step 5

Зі 100 гр. цукру і 2 ст.л. води зварити сироп, остудити і додати 50 мл коньяку. Розрізаний бісквіт скропити сиропом.

Step 6

Складати торт так: бісквіт - крем № 1 - маковий корж - крем № 2 - бісквіт.

Середній бал

(4.4 / 5)

4.4 5 5
Оцінити цей рецепт

5 людей оцінили цей рецепт

Related Recipes:
  • 101_8030

    Пляцок “Сонце на перині”

  • pyrih_z_persykamy

    Пиріг з персиками

  • kabachky

    Кабачки на зиму

  • pomidory_marynovani_1

    Помідори мариновані

  • kabachky_gostri_1

    Ікра кабачкова гостра

Коментарі до рецепту

Надіслати коментар